Чеси бољи у Пиониру

75

Кошаркаши Црвене звезде звиждуцима су испраћени са паркета дворане „Пионир“. Црвено-бели су у 6. колу УЛЕБ купа поражени од чешког Нимбурка са 96:74.Изабраницима Стевана Караџића ништа није полазило за руком и на паркету су деловали прилично уморно. Омар Кук и Тадија Драгићевић нису имали своје вече, а гости из Чешке су користили лошу одбрану наше екипе и заслужено забележили победу.

Тренер Звезде Стеван Караџић после меча је прилично искрено причао на конференцији за новинаре:
– Извињавам се навијачима на нашој најлошијој игри од почетка сезоне. На паркету је деловало као да играчи немају капи крви у себи. Само су се Цветковић и Бакић донекле борили. Очекивао сам да у овом делу сезоне паднемо у форми, али ово је било превише.

Караџић се осврнуо и на финансијске проблеме у клубу и на прозвике са трибина.
–  Ја сам најмањи проблем и то је лако решиво. Финансијски проблеми у клубу не би смели да се одражавају на игру екипе. Додуше, сви рокови су пробијени, уколико за пет дана не буду исплаћени дуговања, ми ћемо сви бити слободни на тржишту. Ипак, кошаркаши кад изађу на паркет, морају да буду здрави, спремни и плаћени, јер играју за навијаче. Финансијски проблеми су вероватно утицали на игру екипе, али то није оправдање.  

Црвена звезда – Нимбурк 74:96
(19:26, 19:22, 23:23, 13:25)

Црвена звезда: Громико, Марковић 5, Кикановић 8, Кук 12, Ковач 12, Мишановић 4, Тица, Раичевић 8, Драгићевић 15, Цветковић 8, Шљиванчанин 2, Бакић.

Нимбурк: Бенда 13, Соколовски, Мак 16, Шилб 12, Кан, Кремен 7, Бенеш, Нецас 7, Ранчик 23, Ли 18, Шлезас.

Дворана: „Пионир“. Гледалаца: 1.500. Мастрафцис (Грчка), Ловшин (Словенија) и Емин (Турска).

Претходни текстДоста и 1:0
Следећи текстНа млађе може да се рачуна