Судија савезник Задра

38

Тренер кошаркаша Црвене звезде Стеван Караџић незадовољан је суђењем на мечу против Задра (84:86), али је пре свега анализирао игру својих пулена после четвртог пораза у НЛБ лиги.
– У првом делу смо одиграли одличну одбрану, па смо били сигурни и у нападу. Нажалост, због умора, пала нам је концентрација и то одмах у трећој четвртини, што су играчи Задра искористили погодивши три тројке.



 После утакмице било је оптужби на рачун судије Јованића?
– Кад сам прегледао снимак утакмице, видео сам колико је судио у корист противника. И цело прво полувреме су судије правиле грешке на нашу штету. Оно што се десило на самом крају је посебна прича. Судија Јованић је поништио чист кош Мишановића, уз фаул 12,5 секунди пре краја. Затим је седам секунди касније Бруер вукао за дрес Кука и тај исти судија је дигао руку као да ће да суди намеран фаул, а онда је спустио и дозволио да Кук иде до коша без икаквог прекршаја.

Караџић истиче да је судија Јованић директно креирао исход меча.
– Да је признао кош Мишановићу и он погодио слободно бацање, резултат би био 84:84 и утакмица би била отворена за обе екипе. Да је судио намеран фаул пет секунди до краја, такође бисмо били у игри. Овако смо драстично оштећени, па ћемо снимак утакмице послати челницима НЛБ лиге. Знам да резултат тиме нећемо променити, али Задар ове сезоне има јак ветар у леђа кад су судије у питању.

Наша екипа следећи меч игра у уторак против чешког Нимбирка у 18 часова у дворани „Пионир“. То је дуел 6. кола Ф групе УЛЕБ купа. У првом колу у Чешкој, Звезда је била боља резултатом 94:87.

Претходни текстРаскинута сарадња са Драганом Вуковић
Следећи текстЧврста и жилава екипа