Умор донео пораз

23

Кошаркаши Црвене звезде су одиграли сјајно против Фортитуда, па пораз од 85:67 у Домжалама нико није очекивао.


 
– Баш смо лоше одиграли. Хелиос је спремнији и одморнији, њихови кошаркаши су играли одбрану на граници прљавог. Уз то су нас и надскочили, прерано смо остали без Кука, Марковића и Бакића у организацији напада. Ипак, мислим да је пораз превисок – каже тренер црвено-белих Стеван Караџић.

Стратег Звезде свестан је да је умор утицао на пораз.
– Хелиос има добар тим, али лоше стоји на табели, јер је имао велики број повређених играча. Сада су се комплетирали и играју све боље. Уосталом, они су и шампиони Словеније. Очигледно је да су моји кошаркаши уморни. Омар Кук нема праву замену, добро је што је дошао Раичевић, па ће он и Тадија Драгићевић моћи да поделе минутажу.

Ипак, Звездин недостатак је јасан.
– Поред Мишановића, немамо правог центра. Кикановић је класична „четворка“, а нама је потребна маса у рекету. Кошаркаши Хелиоса су нижи, али снажнији и практично су гурали наше играче у кош. Тражимо решење тог проблема, верујем да ћемо ангажовати неког играча у новогодишњој паузи.    
 
Црвено-беле очекује веома тежак распоред.
– Данас крећемо за Остенде, где нас очекује тежак противник у УЛЕБ купу. До 22. децембра одиграћемо чак шест мечева, темпо је убитачан. Добро је што ћемо већину предстојећих утакмица одиграти на свом терену, где ћемо имати подршку са трибина – закључио је Караџић.

Претходни текстПозлатиле се
Следећи текстНерешено у дербију