У „репризи“ само бод

52

Фудбалери Црвене звезде нису успели други пут у четири дана да савладају кулски Хајдук. У 14. колу Меридиан Суперлиге гости су на „Маракани“ успели да извуку бод – 1:1. Утакмицa је ипак остала у сенци инцидента који се десио на северу стадиона „Маракана“ у полувремену.

 

Александар Јанковић је утакмицу почео са Маурициом Молином у везном реду, односно Пољаком Броновицким на левом беку, док је после дужег времена Владимир Ђорђевићем заиграо од првог минута. Желели су наши фудбалери да одиграју нападачки, али по лошем терену, мало шта је виђено од игре црвено-белих. Лопта никако није стизала до истуреног Јестровића. Кад је био у прилици није поновио неке своје раније добре партије.

Прву шансу имала је Звезда псоле шута Бурзановића у 21 минуту, када Кастиљо на одбијену лопту натрчава, али главом је шаље изнад гола уместо у празну мрежу. Имала је Звезда иницијативу, наравно и посед лопте, међутим полу прилике Коромана и Кастиља завршавале су или помашајима или одбранама Ђуричића. Шок је уследио у 44. минуту када редом греше Кастиљо, Броновицки и Туторић, а Радивојевић све то користи и у контра нападу тресе мрежу шутем са десет метара.

Уследило је полувреме које се испоставило било централни догађај утакмице. Док је одмор трајао дошло је до велике туче на северној трибини на којој се налазе најватренији навијачи Црвене звезде. Очекују се информације од полиције и медицинских екипа.

Нереди као да су утицали на наше фудбалере па је Звезда наставак меча почела доста смирено и бојажљиво. Није било озбиљнијих прилика све до 75. минута када Коромана у шеснестерцу руши Павићевић, судија Димитријевић свира пенал, а дефанзивац Хајдука добија други жути, односно црвени картон. Бурзановић је био сигуран и мирисало је на преокрет. Ипак, све што смо до краја забележили су прилике Кастиља и „резервсите“ Мисдонгарда, односно одуговлачење времена гостујућих фудбалера.

Црвена звезда је опет на минус четири бода у односу на Партизан, али српски шампионат је доказао да то ништа не мора да значи. Првенство брзо пада у други план, јер у четвртак на „Маракану“ стиже Болтон у Лиги УЕФА.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ХАЈДУК 1:1 (0:1)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ранђеловић, Ђорђевић, Милијаш, Короман, Бурзановић, Туторић, Броновицки, Молина (од 61. Миловановић -), Баста, Кастиљо, Јестровић (од 68. Мисдонгард).

ХАЈДУК:
Ђуричић, Павићевић, Д. Фејса, Станић (од 86. Булатовић -), Ћирка, Хабеншус, Радивојевић, Богић, Васиљевић 6 (од 74. Шодић -), Љ. Фејса, Перић (од 65. Комазец).

Стрелци: Бурзановић из једанестерца у 75. за Црвену звезду, Радивојевић у 44. за Хајдук.
Стадион: „Маракана“. Гледалца: 8.000. Судија: Дејан Димитријевић (Лозница).
Црвени картони: Павићевић у 75 и Милијаш у 90. минуту.

Претходни текстПовратак на победничики пут
Следећи текстИзвући поуке из меча