Желимо победе

42

Час топло, час хладно. Час за причу и памћење, час за заборав. Тако у досадашњем току сезоне играју наше кошаркашице. После пораза од Партизана у дербију наше лиге, пред „звездашицама“ је нови изазов, овог пута у регионалној лиги. У недељу, с почетком у 16 часова, ученице тренера Лазића дочекују словеначки Меркур Цеље.

„Време је да се тргнемо и почнемо да побеђујемо“, недвосмислено ће Јована Вукоје, плејмејкер наше екипе.

Шта се то дешава са екипом која је пажљиво састављена и која по именима има квалитет за највише домете?

„Искрено, не мислим да играмо толико лоше, колико су неки резултати неочекивани и разочаравајући. Ето, да нам се није догодио пораз против Партизана, све би било другачије. Овако, људи мисле да нешто не штима, а није тако… Радимо врхунски, на тренинзима све изгледа сјајно, чак и кад играмо „пет на пет“ игра је феноменално постављена. Онда дође нека утакмица као ова последња против Партизана и негде испаднемо из тог ритма. Шта недостаје? Само да почнемо да побеђујемо, да уђемо у серију и ствари ће доћи на своје место“.

Амбиције су и даље велике, сви у нашем клубу непрестано понављају да ће Звезда јуришати на финале плеј-офа у домећем такмичењу, као и да је циљ у АБА лиги „фајнал-фор“…

„Апсолутно се слажем. Погледајте само наш састав, све саме врхунске играчице. У припремном периоду смо тукле и Хемофарм, а ја се не сећам кад је неко тако добио Вршчанке. Биће све добро, јуришаћемо на титулу. Што се АБА лиге тиче, не могу о томе да причам пошто сам се ове године први пут сусрела с овим такмичењем… Има ту екипа са јаким буџетом и саставима, видећемо… Свакако да можемо да имамо много бољи учинак него до сада и недељна утакмица са Меркуром из Цеља је права прилика да кренемо да побеђујемо“.

Не играте често, утакмицу са Партизаном сте преседели на клупи…

„То не могу да коментаришем. Некад је први плеј Мусовићка, некад ја, све зависи од противника, тактике, директне ривалке из супротног табора. На крају, последњу реч има тренер. Мусовић је сјајна играчица и кад се потпуно уклопи и сроди с екипом видеће се колико вреди. Мислим да обе можемо да добијемо равноправну минутажу. Ма, само да почнемо да побеђујемо“, каже Јована Вукоје.

Претходни текстНаде белог спорта
Следећи текстЗвезда на турниру у Израелу