Победа наших одбојкашица

52

У другом колу Винер Штедише Суперлиге, Црвена звезда је у СЦ „Шумице” дочекала Лазаревац, екипу против које ће играти и у четвртфиналу Купа Србије. Меч су судили Светлана Зотовић и Владимир Ћук.

Црвена звезда је до сада одиграла само један дуел и то на старту првенства, против Јединства у Ужицу. Тада је било 3:1 за „црвено–беле”. За разлику од њих Лазаревчанке су већ уписале четири утакмице, али имају сва четири пораза и само један освојен бод.

Иако је Црвена звезда важила за апсолутног фаворита, Лазаревчанке су се боље снашле у првом сету. Гошће су у завршници имале великих осам поена предности (23:15) и чинило се да ће лако овај сет привести крају. Ипак, тада је на сервис, уместо Бојане Живковић ушла Марта Дрпа, а Звезда је пришла на три поена заостатка (23:20). Четири везане сет лопте свом тиму доноси Глишићева (24:20), а потом домаће поново праве мини серију, овога пута од три поена, уз ас Шеварике (24:23). Међутим, иста играчица је потом направила сервис грешку, па су гошће добиле овај период игре – 25:23.

Ипак, наставак меча је протекао у доминацији наших играчица. Звезда је била прилично убедљива у другом сету, у коме је поравнала резултат на 1:1. Изабранице Ратка Павличевића нису наставиле у истом ритму, што су Лазаревчанке знале да искористе, па су трећи део игре решиле у своју корист – 25:22 и тако су обезбедиле један бод из овог меча. Ипак, домаће су у наредном периоду стигле до изједначења (25:21 у четвртом), па је  победника одлучивао тај–брек. У одлучујућем сету, Црвена звезда је успела да слави и тако забележи други првенствени тријумф, док Лазаревчанкама за утеху остаје један бод.

Ц. звезда – Лазаревац 3:2
(23:25, 25:15, 22:25, 25:21, 15:10)

Претходни текстШта се десило против Партизана?
Следећи текстЧеститке за избор