Борба за најбољи резултат

61

Кошаркаши Црвене звезде у уторак од 18.15 гостују екипи Динама у Москви. Меч из спортског комплекса Крилатское директно ће преносити радио Спорт ФМ и сателитска телевизија “Еуроспорт 2”. Црвено-бели воде после два кола на табели групе “Ф”, а московски Динамо представља једног од главних фаворита за освајање УЛЕБ купа.

“Играмо против најјаче екипе у нашој групи. То је скуп екстра појединаца са сјајним тренером какав је Светислав Пешић. У својим редовима имају веома квалитетне странце, као и тројицу чланова руске репрезентације која је овог лета у Шпанији освојила златну медаљу. То су Петр Самојленко, Сергеј Моња и Сергеј Биков. Само због чињенице да ЦСКА има гарантован уговор, Динамо није члан Евролиге, мада својим квалитетом сигурно заслужује место. Ми морамо да у утакмицу уђемо максимално растерећени. Трудићемо се да одиграмо чврсто, да не улазимо у трку са њима и да на што једноставнији начин пробијамо њихову агресивну одбрану. Свесни смо наше снаге и нећемо се унапред предати”, каже шеф стручног штаба Црвене звезде Стеван Караџић.

Велику борбу са Јавтокасом, Фоцисом и Пркачином очекује центар Црвене звезде Владимир Тица. Скокови и поени из рекета могу бити кључ коначног резултата у Москви.

“Очекује нас тешка утакмица против веома квалитетног противника. Ипак, Динамо нема константну форму и ту видим нашу шансу. Добили су ЦСКА и Фортитудо, па су изгубили од Остендеа. Наша шанса треба да буде у борбеној и агресивној игри. Ако тако одиграмо, мислим да ћемо моћи да се носимо са њима”, закључује Тица.

Велику борбеност “црвено-белих” у Москви најављује и Борис Бакић, који је свестан тешког задатка.

“Динамо је фаворит УЛЕБ купа. Реч је о квалитетном саставу са одличним појединцима и тренером. У најбољој форми тренутно су Домеркант и Хенсен, али не треба заборавити и остале играче Московљана. Ми ћемо се борити и покушати да извучемо најбољи резултат”, тврди Бакић.

Московљани су променили састав у односу на прошлу годину. Отишли су тренер Душан Ивковић, центар Лазарос Пападопулос, бек Такван Дин, Еди Гил, Бојан Поповић, Обина Екезие и Мирослав Раичевић, али су зато дошли репрезентативац Литваније Робертас Јавтокас, репрезентативац Хрватске Никола Пркачин, репрезентативац Босне Хенри Домеркант, репрезентативац Русије Петр Самојленко, као и нови тренер Светислав Пешић.

У руском шампионату Динамо дели другу позицију са ЦСКА са 8 победа и једним поразом. У прошлом колу Московљани су победили Спартак Приморје са 88:81 у дуелу у коме је Домеркант убацио 30, а Монија и Хенсен по 17 поена.

Што се тиче веза Црвене звезде и московског Динама Мирослав Раичевић је лета 2006. прешао из Београда у Москву, а сада се вратио међу “црвено-беле”. Такође тренери два тима Пешић и Караџић сарађивали су у репрезентацији Југославије која је 2002. године освојила златну медаљу на Светском шампионату у Индијанаполису.

Црвена звезда и Динамо Москва одиграли су 4 међусобна дуела до сада и сва четири у УЛЕБ купу у сезони 2005/06. Све дуеле Московљани су решили у своју корист: у групи – у Москви 83:77, у Београду 86:80 и у четвртфиналу – у Београду 87:86 и у Москви 86:65.

Претходни текстРођендан прве Звездине звезде
Следећи текстСазвана Скупштина ФК Црвена звезда