Одбраном до друге победе

70

Кошаркаши Црвене звезде забележили су и другу победу у Ф групи УЛЕБ купа. Колективна игра црвено-белих проузроковала је неочекивано лак тријумф против грчког Панелиниоса – 79:69.
Изабраници Стевана Караџића имали су предност током свих 40 минута меча 2. кола, а гледаоци који су солидно испунили дворану „Пионир“ били су непријатно изненађени скромним квалитетом атинске екипе, која зачуђујуће до сада има све победе у првенству Грчке.

Црвено-бели су играли добро у нападу само у првих 10 минута меча, али и то је било довољно да се направи разлика коју гости до краја нису били у стању да стигну – 29:13. Овога пута је одбрана донела победу Црвеној звезди. У првој четвртини примили су 13, а у последњој само 12 поена и то је био кључ успеха. Грци су готово све време играли зонску одбрану, па су оставили много простора нашим кошаркашима да шутирају за три поена. Да је учинак из даљине био мало бољи, Грци би доживели праву катастрофу, али и 10 погодака из чак 32 покушаја били су довољни за Звездину рутинску победу.

 Екипа Панелиниоса имала је двојицу расположених кошаркаша – Карампуласа и Н Дијаеа. Први није имао промашај из игре, а други је имао индекс корисности чак 41. Грчка екипа је само једном успела да забрине домаћу публику. Почетком последње четвртине стигли су на 63:59, али лимитирани квалитетом више нису могли да остваре.
 

Црвена звезда је одиграла колективно, тренер Караџић је много мењао, одржавао ритам и сигурну предност. Капитен Драгћевић био је најефикаснији са 22 поена, а пратио га је расположени Бакић са 14 поена и три украдене лопте. Омар Кук је из 11 покушаја постигао само две тројке, али је зато имао чак девет асистенција.

Црвена звезда сада има две победе у УЛЕБ купу, а у 3. колу нашу екипу очекује најтеже могуће гостовање, Динаму у Москви.  

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАНЕЛИНИОС  79:69
(29:13, 16:22, 18:22, 16:12)
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Громико 1, Краснић, Кикановић 2, Кук 9, Ковач 9, Мишановић 11, Тица 3, Драгићевић 22, Рондовић, Цветковић 4, Шљиванчанин 4, Бакић 14.
ПАНЕЛИНИОС: Симсм 2, Аргиропулос 9, Калаицис 7, Карампулас 14, Апостолидис, Патрулас, Склавос 2, Н Дијае 26, Бадер 2, Папајоаким, Грунди 7, Дозет.
Дворана: „Пионир“. Гледалаца: 3.000. Судије: Зјемблицки (Пољска), Шемеш (Израел), Чебишев (Украјина).

 

Омар Кук, плејмејкер Црвене звезде
– За разлику од претходних мечева, играли смо чвршће у одбрани. Акценат на тренинзима је и био на дефанзиви. Ми ћемо увек постизати много поена, утакмице добијамо кад играмо добу одбрану. У нашој групи изразитих фаворита нема, биће изненађујућих резултата, али мислим да су наше шансе за пласман у даљи ток такмичења прилично велике.

Претходни текстРаичевић на Малом Калемегдану
Следећи текстЦрвено-беле славиле у дербију