Против грка у јубиларном мечу

28

Кошаркаши Црвене звезде у уторак од 18 часова у дворани “Пионир” одиграће јубиларни 50. меч у УЛЕБ купу. Противник је атински Панелиниос, тим са којим “црвено-бели” у досадашњем историјату нису одиграли ниједну званичну утакмицу, само пријатељску припремну претпрошлог лета у Атини – коју је Звезда добила 71:67.

Панелиниос је пети атински тим против кога ће Црвена звезда одиграти званични међународни меч. Црвено-бели до сада имају скор 4-8 против Панатинаикоса, АЕК-а, Спортинга и Перистерија.

“У госте нам долази одлична грчка екипа. Сјајно су стартовали и неће нам бити лако да дођемо до победе. Ми смо тријумфом почели УЛЕБ куп и било би добро да тако наставимо. До победе можемо доћи само ангажованом игром у одбрани свих 40 минута и максималним залагањем. Панелиниос је тим који је попуњен добрим играчима на свим позицијама. Даћемо све од себе да игру подигнемо на виши ниво и да тако стигнемо до тријумфа”, рекао је Мирко Ковач, бек Црвене звезде.

Панелиниос је прошлу сезону завршио на петом месту грчког шампионата, а ове године су за сада непоражени. У грчком шампионату имају 4-0 (прошлог викенда победили Егалео са 80:76), а у УЛЕБ купу су остварили тријумф против Остендеа. На тих пет мечева Панелиниос је у просеку побеђивао противнике са близу десет поена разлике.

“Од извлачења група у Италији говорио сам да смо добили веома квалитетне тимове за противнике. Панелиниос је последњих година стално у врху грчког шампионата и има стабилан извор финансирања. Атињани имају веома искусне играче. Одликује их чврста игра, добра одбрана на граници фаула. Американац Гранди је главни играч. Ту су још и Симс, па под кошем Сенегалац Ендаје, ту је и наш Милан Дозет, а уз пар грчких кошаркаша чине веома неугодан тим. Очекујем да ћемо сутра одиграти знатно боље и чвршће него у претходних пар мечева и да ћемо уз помоћ публике стићи до друге победе. Стив Марковић је добио температуру и јутрос није тренирао. Неизвесно је да ли ће бити у стању да нам помогне на сутрашњој утакмици”, изјавио је тренер Црвене звезде Стеван Караџић.

Карте за утакмицу Црвена звезда – Панелиниос коштају 200 динара и могу се купити на благајни хале “Пионир” у уторак од 12 часова до почетка утакмице. Капије Пионира биће отворене за све љубитеље кошарке два часа пре почетка утакмице.

Утакмицу ће директно преносити РТС и Еуроспорт 2, као и Радио “Спорт ФМ”.

Претходни текстИнтервју са Перуничићем
Следећи текстСигуран на голу