Убедљива победа у дербију

38

Црвена звезда је славила у дерби мечу шестог кола Винер Штедише Супер лиге. Наша екипа нанела је максималан пораз Рибници у Краљеву, пред 1.000 гледалаца у Хали спортова и тако се вратила на чело табеле, где ће остати без обзира на резултате преостала два меча ове рунде.


 
Старт меча је протекао у апсолутној доминацији домаћих одбојкаша. Већ на првом техничком тајм–ауту Рибница је имала велику предност (8:1). Нешто касније било је и рекордних 10:2! Ипак, то као да је опустило изабранике Драгана Ђорђевића, док су „црвено–бели” заиграли далеко ангажованије, предвођени Јованом Ћулафићем. Већ до другог техничког тајм–аута Црвена звезда је пришла на само три поена заостатка (16:13), а потом је везала и пет поена у серији и дошла до предности (18:16). Нешто касније Звезда је први сет успела да реши у своју корист – 25:20.

И у другом сету су Краљевчани боље почели, имали су благу предност, али је Црвена звезда успевала да одржи егал пред одлазак на други технички тајм–аут (15:15). Наши одбојкаши су први пут повели, после серије добрих сервиса репрезентативца Драгана Станковића (18:17), а тренер Ђорђевић био је принуђен да затражи тајм–аут. После две везане грешке дизача домаћих Бићанина Звезда је повела 22:20. Ипак, тада су наши одбојкаши везали такође две грешке, прва Угљеше Илића приликом контре, а друга кад је Гавриловић изблокирао Докића (22:22). Ипак, наредну прилику користи Докић, који враћа предност свом тиму (23:22), а после грешке коректора Рибнице Гавриловића Звезда је имала и две везане сет лопте (24:22). Већ прву је сјајним блоком искористио Станковић – 25:22.

У трећем сету виђена је ипак другачија слика. Ритам су од самог старта диктирали црвено-бели одбојкаши, који су врло брзо стигли до пет поена вишка (14:9). Нешто касније имали смо и великих „плус девет” (23:14). Црвена звезда је лако привела меч крају, прву меч лопту је донео добрим нападом Јован Ћулафић, а после грешке Ивана Тодоровића Звезда је освојила сва три бода много лакше него што се то очекивало – 25:15.

Рибница – Црвена звезда 0:3
(20:25, 22:25, 15:25)

Претходни текстТренерски тандем на челу Звезде
Следећи текстПашански поражен