Победа за Каталину

142

Хокејаши Црвене звезде победили су Војводину у утакмици домаћег првенства. Црвено-бели су славили са 4:3. Два гола постигао је Данчак, а по једном су били прецизни Данон и Мах.


 
Утакмицу је обележила церемонија која јој је претходила. Председник клуба Горан Ђаковић уручио је црвено-бели дрес, са потписима свих саиграча који ће Каталину носити у срцу, оцу и брату бившег играча нашег клуба Зорана Каталине, који је изгубио живот у саобраћајној несрећи. Дрес са бројем седам дигнут је под сводове ледене дворане „Пионир“ и званично је повучен из употребе.

Момак за пример. Краљ леда донео је своју круну да буде инспирација српских оклопника, да се око ње граде успеси у будућности. Показао је патриотизам, амбицију, жељу за успехом и животом… Све што је лепо кратко траје, баш као живот Зорана Каталине. Млади хокејаш заувек је отишао после саобраћајне несреће. Дошао је да у леденој дворани „Пионир“ отопи срца љубитеља хокеја, да своје знање стечено у лигама Шведске и Норвешке донесе у отаџбину.

Уместо на леду, његова седмица ће сијати под сводовима ледене дворане „Пионир“. У знак сећања на трагично завршен живот у 23. години живота.
 
– Свакодневно се у хокејашком свету суочавамо са бројним проблемима, али оваква трагедија је незапамћена. Зоран Каталина је био велики човек. Обично играчи долазе пред крај каријере да обуку дрес неког од наших клубова, а Каталина је стигао у пуној снази и цвету младости. Желео је да испуни сан и обуче дрес репрезентације Србије. За то му је било неопходно да две године игра у нашој земљи. Заувек му хвала што је омогућио Црвеној звезди да баш она буде његов клуб – рекао је први човек Звезде Горан Ђаковић.

Отац Чедомир подржавао је жељу свог сина у жељи да се врати у Србију и помогне српском хокеју.
– Хвала вам што сте овим лепим гестом бар мало ублажили моју тугу – констатовао је Чедомир Каталина.

Пример Зорана Каталине неће остати заборављен.          
– Уз подршку породице, основали смо фонд са његовим именом. Последњу Зоранову плату смо орочили и новчана средства која ће стално расти трошићемо на млађе категорије. Све је више деце која желе да се баве хокејом и желимо да их  анимирамо. И квалитет наше лиге је све бољи. Велика је штета што нас је Каталина прерано напустио. За кратко време освојио је срца свих – закључио је Горан Ђаковић уочи почетка меча Црвена звезда – Војводина.
 
Дрес са бројем седам украсио је београдски „храм хокеја“, док су деца из млађих категорија Црвене звезде великим словима исписали да ће Зорана Каталину заувек носити у срцу.

Претходни текстПашански поражен
Следећи текстДа се усталимо на првој позицији