Имамо квалитет за добар резултат

78

Фудбалери Црвене звезде у четвртак (20.45 ) настављају такмичење у Лиги купа УЕФА  са два задатка. Први је да пробију солунски фронт и победом против директног ривала – домаћег Ариса поправе шансе за даљи пласман из Групе Ф. Други задатак је да сруше популарног „принца са Неретве“ – Душка Бајевића који их је пре само годину дана тренирао.

– Жарко желим да видим да Црвена звезда против Ариса одигра квалитетан, леп, агресиван, брз и да закључим – модеран фудбал –  рекао је на последњој конференцији за штампу пред пут у Грчку стратег црвено-белих Милорад Косановић – Ми смо до меча са Бајерном, па чак и Напретком играли изванредно. Дошло је потом бледо издање у Лучанима и јако лоше против Чукаричког, али, имамо квалитет да уз позитиван резултат сутра у Солуну наставимо да трајемо у Европи што би био огроман успех.

Под добром утакмицом Косановић сматра и евентуални реми против „жуто-црних“.
– Гледао сам пет утакмица Ариса. Видео сам европске манире и бразилски шарм који су донели страни играчи. У све то имају Србина Владу Ивића и само двојицу Грка. Тешко примају голове, само су два пута капитулирали у првенству, али нису ни претерано ефикасни. У сваком случају и освојни бод за нас представља позитиван исход – додао је Косановић.

Тренер Звезде је одбио стручне анализе са представницима медија на тему један или два нападача у тиму.
– Заиста не бих да улазим у детаље. Додао бих само да никад у животу нисам заступао овакав систем игре, али располажем оним са чиме имам. Чињеница да смо у сезони поражени само два пута од – Глазгов Ренџерса у 90. и Бајерна у 92. минуту даје ми за право да мислим како смо и Звезда и ја на добром путу.

О атмосфери међу црвено-белима за јавност је рапортирао вероватно најбољи играч ове јесени Ненад Милијаш.
– Сви смо свесни важности меча и значаја који би за наше каријере имао останак Звезде на европској сцени и евентуални мечеви у Купу УЕФА на пролеће – нагласио је ефикасни везиста – Рецепт је, наизглед, веома једноставан – треба поновити игру пружену против Бајерна у Београду. Знам за традицију која прати Арис да су и у грчком шампионату ове сезоне и на међународној сцени годинама уназад без пораза на свом стадиону. Волео бих да им ми будемо први који ће их победити у Солуну.

УЕФА је направила је преседан дозволивши Арису да смањи контигент улазница предвиђен за гостујући клуб, у овом случају то је Црвена звезда. После састанка представника екипе Душка Бајевића, црвено-белих, Фудбалске федерације Грчке и солунске полиције одлучено је да уместо 1.100 улазница (пет одсто капацитета стадиона) за навијаче из Србије буде одвојено само 800 улазница.

Разлог за овакву одлуку Грка је чињеница да меч носи етикету високог ризика због страха од евентуалних сукоба навијача  пошто су навијачи Звезде збратимљени са присталицама атинског Олимпијакоса, а да су у супротном фронту љубимци црно-белих дресова, ПАОК и Партизан.

Шта у припреми меча у Солуну значи податак да је тренер Ариса Душко Бајевић до марта ове године предводио управо Црвену звезду.
– Душко добро познаје неколико важних играча Црвене звезде, али то не значи много с обзиром да сам убеђен да он апсолутно ништа неће променити ни у погледу кадровских решења нити у систему игре који му доноси резултате – категоричан је тренер Црвене звезде Милорад Косановић.

Ненад Милијаш би могао да има посебан мотив у утакмици против Ариса с обзиром да у ери Душка Бајевића на “Маракани“ није био међу стандардним првотимцима.
– Тај податак сам потпуно избрисао из главе као мотив да пружим максимум у Солуну – рекао је Милијаш – О Душку Бајевићу најбоље говоре резултати које је постигао, а познато је да је имао успеха свакој средини у којој је радио, па и Црвеној звезди. Мој мотив за овај меч биће жеља да допринесем останку Звезде на европској сцени и на пролеће.

Претходни текстЗвезда против Грка
Следећи текстДраган Џајић разговарао са Комисијом