У сећање на Зорана Каталину

80

У просторијама Спортског друштва Црвена звезда данас је одржана комеморација на којој су се родбина, бројни пријатељи и саиграчи опростили од Зорана Каталине, првотимца нашег Хокејашког клуба који је прошле недеље трагично изгубио живот у саобраћајној несрећи. Тужном скупу обратили су се Горан Ђаковић и Ненад Милинковић, председник и тренер црвено-белих „оклопника“.

 
 
„Речима се не може изразити наша бол после чињенице да је наша кратка заједничка прича са Зораном тако сурово прекинута. Зокија смо упознали пре само два месеца, кад је овај момак дошао да испуни своју највећу жељу – да заигра за репрезентацију Србије. У овако малом спорту, као што је хокеј у Србији, таквих примера нема много. Да неко из светске велесиле као што је Шведска, са бројним освојеним трофејима и у пуној играчкој снази, јер имао је само 23 године, дође у Србију да помогне Звезди и српском хокеју, који је овде на ниским гранама. Тим својим доласком Зоран је улио наду и поверење многим младим спортистима како треба да се односе према спорту и земљи коју воле“, рекао је председник ХК Црвена звезда Горан Ђаковић, прочитавши потом последњу поруку Зокијевих саиграча са ледене плоче.


 
У част Зорана Каталине, црвено-бели дрес са бројем 7 за сва времена ће бити повучен из употребе, тако да ће трајно припасти вечности и његовој породици.

Такође, речено је на комеморацији, Хокејашки клуб Црвена звезда основаће „Фонд Зоран Каталина“ из кога ће сваке године помагати најмлађим и најталентовањим хокејашима. Зоран ће, по жељи породице, бити сахрањен у Шведској, а Црвена звезда ће се још једном опростити од њега на утакмици против Војводине, која ће бити у знаку Каталине.

Утакмица се игра у петак 9. новембра, с почетком у 17 часова и ХК Црвена звезда позива све навијаче и пријатеље хокеја у Ледену дворану „Пионир“, да својим присуством одају пошту Зокију Каталини.

Претходни текстСкок на АТП листи
Следећи текстМедаље за џудисте