Мирно пред дерби

40

На данашњем преподневном тренингу наших кошаркаша владала је мирна атмосфера, као да се сутра не игра вечити дерби. Ипак, то је само привид јер у сваком пулену тренера Стевана Караџића „ври“ пред окршај са Партизаном. Многе очи уочи овог дуела Бориса Бакића, уз Мирка Ковача јединог „зведаша“ који је носио и црно-бели дрес. Али, док је Ковач стигао заобилазним путем, преко ОКК Београда, Бакић је на Мали Калемегдан летос дошао право из Хумске.
 
„Данима размишљам о дербију са Партизаном и ни о чему другом. Потпуно сам усредсређен на меч против бивших саиграча и како да сутра у „Пиониру“ дам свој максимум“, признао нам је 21-годишњи плејмејкер.
 
Својевремено сте у Партизану били најављивани као велико појачање, узданица за дуги низ година. Око Вас су се, чак, ломила копља…
 „Тако је, али ссам на крају отишао из Партизана пошто нисам добио праву шансу. Ипак, са свим играчима црно-белих остао сам у добрим односима. Видећемо хоће ли тако бити и после сутрашњег сусрета“, смеје се Бакић и додаје: „Направио сам прави потез доласком у Звезду, за сада добијам праву шансу да покажем шта знам и настојим да сваки наредни пут будем још бољи“.
 
Партизан је у сјајној форми?
„У НЛБ лиги то се и очекивало, а што се Евролиге тиче две стартне победе, над Барселоном и Роаном, дошле су као резултат не само добре игре него и чињенице да су црно-бели били потпуно растерећени резултатског императива“.
 
С обзиром да је и тренер Караџић истакао да је Партизан сутра фаворит, да ли растерећена Звезда може да изненади фаворита?
 „У дербијима је све могуће. Можемо да победимо Партизан“, истиче Бакић.

Претходни текстСкок на листи
Следећи текстЗвезда убрала лале