Звезда има адуте за дерби

41

Уочи 182. вечитог дербија у нашем Кошаркашом клубу данас је одржана конференција за медије са које су тренер Стеван Караџић и најискуснији првотимац Марко Цветковић поручили да  је Партизан велики фаворит, али да Црвена звезда има своје адуте и да у суботу у 17 часова неће истаћи белу заставу.

„Пред нама је дерби са Партизаном, а то је увек утакмица са посебним набојем и наглашеним емоцијама“, рекао је Стеван Караџић. „С обзиром на добре игре оба ривала у досадашњем току НЛБ лиге, као и да смо заједно на челу табеле, сигуран сам да ће то бити права посластица. Ми имамо мање персоналне проблеме, пошто Омар Кук због болова у леђном мишићу тренира смањеним интензитетом, али верујем да ће ипак бити спреман за меч“.

Тренер црвено-белих је најпре објаснио због чега је улогу фаворита препустио црно-белима.
„Партизан ту улогу, по свему што приказује на почетку ове сезоне у НЛБ лиги и Евролиги, сасвим заслужује. Са две победе у најјачем европском такмичењу показује да је у успону форме, као и да његова главна снага и даље лежи у одличној игри под кошем. У скоку су међу најбољима у Европи, пре свега захваљујући Николи Пековићу који заиста игра сјајно и потпуно доминира. Уз то, за разлику од нас који смо смишљено подмладили тим и променили готово целу прву петорку, Партизан је у односу на прошлу сезону претпео снеке незнатне измене. Континуитет се код њих огледа и у томе што их већ годинама води исти тренер…“

Уз опаску Марка Цветковића да Звезда има велики мотив што ће играти пред Партизановим навијачима и да су црвено-бели одморнији од кошаркаша Партизана, који због Евролиге играју у ритму субота-среда, тренер Караџић је навео како наш тим може да се супростави вечитом ривалу:
„Кључ за победу могао би да буде да на агресивност Партизана одговоримо фантастичном борбеношћу и да покушамо да осујетимо њихов добар скок. Ако у томе успемо, можда можемо и да победимо, што би нам било од великог значаја у наставку сезоне у НЛБ лиги“, нагласио је Караџић.

Претходни текстНадамо се новом тријумфу
Следећи текстЦрвена звезда могући члан Г-14