Статистика пред Лучане

56

Наши фудбалери у 11. колу Меридијан Суперлиге (среда, 13.30 часова) гостују у Лучанима. По већ устаљеном обичају, ево мало статистике и пред ову утакмицу:
 
– Занимљиво, у досадашњих 10 првенствених мечева између Црвене звезде и Младости ниједном није било нерешено. Црвено-бели су славили осам, а Лучанци два пута.
 
– Последњи пут мегдан са овим ривалом поделили смо 24. априла 2002. године и победили са 1:0 голом Санибала Ораховца.
 
– Последњи пут у Лучанима смо тријумфовали 7. новембра 2001. године, такође са 1:0, а стрелац одлуке био је Бобан Стојановић.
 
– С друге стране, Младост је последњу победу над Звездом остварила 5. априла 1997. године. Тада је у Лучанима домаћин славио са 1:0.
 
– Иначе, највише утакмица за бодове против Лучанаца у црвено-белом дресу одиграо је Дејан Станковић – осам. Следе: Перица Огњеновић, Марко Пантелић, Драгослав Јеврић, Зоран Његуш, Зоран Јовичић и Винко Мариновић – по шест. Пет утакмица против Младости сакупио је Братислав Живковић.
 
– Најбољи стрелац Звезде у дуелима са екипом Младости су Перица Огњеновић и Зоран Јовичић, који су постигли по три поготка. Гол мање (у четири утакмице) постигао је Драгaн Мићић.

Претходни текстУскоро интервју са Александром Влаховићем
Следећи текстПред гостовање у Лучанима