Златни сет и победа

62

Црвена звезда је остварила пласман у трећу рунду Челенџ Купа. Црвено-бели  су победили Вараждин у реванш мечу пред својим навијачима, а потом су и златни сет решили у своју корист.

Екипа Жељка Булатовића имала је много потешкоћа не би ли савладала вицешампиона Хрватске, који се београдској публици представио у лепом издању. У првом сету, гости су одмах на старту дошли до 9:1 и ту предност су сачували до краја – 25:20.

Ипак, наставак меча припао је домаћину, али није било лако „црвено–белима” у другом и трећем сету. Имали су Вараждинци предност у другом периоду, водили са 8:4, али су пресудили одлични сервиси Томислава Докића у завршници, па је дошло до изједначења. У завршници трећег сета Вараждин је чак имао и поен вишка (22:21), али поново је дошло до преокрета, за који су најзаслужнији били Станковић (ас поен) и Рашић (блок).

У четвртом сету Звезда је доминирала, а хрватска екипа је стигла само до једанаестог поена.

Највише узбуђења виђено је у златном сету. Имао је Вараждин велику предност, 10:7. Гости су пропустили и две меч лопте, а своју прву Звезда је искористила, управо после грешке Вараждина за велико славље и пласман у наредну рунду – 17:15.

У трећем колу Челенџ Купа Црвена звезда ће играти против француског Бовеа.

Црвена звезда – Вараждин 3:1 (20:25, 25:22, 25:23, 25:11), златни сет 17:15

Дворана: СЦ „Шумице”. Гледалаца: 750. Судије: Рафаел Годој Алонсо и Алексис Фуентес Бараса (обоје Шпанија).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Стефановић, Ћулафић, Станковић 22, Терзић 12, Докић 21, Рашић 7, Н. Мајсторовић (либеро), Зиндовић 13, Николић, У. Илић 2, С. Илић, Митић. Тренер: Жељко Булатовић.

ВАРАЖДИН: Мухаремовић 19, Хирш 2, Готал 4, Патафта 10, Модрић 12, Јошић 12, Стрелец (либеро), Куртеш 12, Ђурић 1, Рогина, Мишак, Капустић. Тренер: Леонард Барић.

Претходни текстСамо бод против Напретка
Следећи текстИзазов за искуство