Изазов за искуство

41

Какав изазов у Челенџ купу! Не толико због снаге противника колико због првог искуства са такозваним „златним сетом“. Ипак, Црвена звезда је на крају тријумфовала – 3:1 у „регуларном“ делу, а 17:15 у доигравању и пред више од 700 навијача прославила улазак у 3. коло евроспког такмичења.

Капитен црвено-белих одбојкаша Томислав Докић је после меча одао признање својим друговима на великој борби.
Честитам својим друговима на победи, доброј игри и уложеном труду, али честитам и екипи Вараждина која је против нас играла заиста лепо и до краја мотивисано. Што се нас тиче, били смо много бољи него у првом мечу, нисмо поновили грешке и то је на крају пресудило. Веома сам задовољан амбијентом у „Шумицама“, навијачи су нас носили до победе и волео бих да поново играм у таквој атмосфери“.

У петом сету права драма. Наш тим је спасио две сет лопте, а онда сломио отпор хрватског тима.
„Што се тиче златног сета, ето искусили смо и то… Било је свега, и лоших напада и добрих поена, а на крају је и срећа била на нашој страни. Победили смо и идемо даље, а то је најважније“, каже Докић.

Тренер Жељко Булатовић знао је да ће бити тешко, али да се стрпљење његове екипе у одлучујућим моментима исплатило.
„Екипа Вараждина је тим који дуго година игра заједно и искусни су за разлику од мога тима. Говорио сам мојим играчима да не срљају, да буду стрпљиви и да ће тријумф доћи. Када нису искористили две меч лопте у златном сету, дошло је до наше игре и срећа је била на нашој страни. Честитам мојим момцима, а већ данас имамо тренинг. У петак нас чека дерби са Војводином у Београду.

Црвена звезда ће у 3. колу Купа Изазивача играти против Сиудад Медио Амбијенте Сорије из Шпаније, одлучено је јутрос жребом у Луксембругу.

Прва утакмица одиграће се у Шпанији (11. – 13. децембар), док ће се реванш одиграти у Београду (18. – 20. децембар).
Уколико елиминишу Шпанце, „црвено – бели“ ће у осмини финала играти против победника двомеча „11. октомври 2005″ (Прилеп, БЈР Македонија) – Селвер Талин (Естонија).

Претходни текстЗлатни сет и победа
Следећи текстКритични последњи минути