Убедљива Звезда!

41

Црвена звезда је у првом мечу другог кола Винер Штедише лиге стигла до убедљиве победе против Спартака, пред око стотину гледалаца у дворани Спортског центра „Шумице”.

Тренер Црвене звезде Жељко Булатовић је меч почео са следећом поставом: Стефановић – Докић, Зиндовић – Терзић, Станковић – Рашић и либеро Мајсторовић. Са друге стране, гости из Суботице у Београду наступали су без тренера, с обзиром да је Синишу Рељића на клупи заменио Горан Илић, који још увек није лиценциран. Спартак је „црвено–белима” супротставио следећу седморку на почетку меча: Фаћол – Томић, Ћајић – Брачуљ, Дудуј – Грабеж и либеро Добрковић. Суботичани су у Београд допутовали и без најискуснијег играча у тиму, Беле Бунфорда.

Први период игре је у потпуности припао домаћину. Црвена звезда је од самог старта наметнула свој ритам игре, за који Суботичани нису имали решења, па су „црвено–бели” стигли до предности – 25:12.

У другом сету је виђена много већа борба. Спартак је заиграо неупоредиво боље, али је код домаћих прорадио репрезентативац Србије Томислав Докић, који је у првом сету освојио само један поен. Ипак, јунак за „црвено–беле” у овом периоду био је Милош Терзић, који је нанизао пет блокова.
Београђани су стигли у узбудљивој завршници до прве сет лопте (24:23), а искористили су тек пету, управо блоком Терзића у дуелу са коректором Суботичана, Немањом Томићем – 29:27.

У трећем сету је поново Црвена звезда диктирала ритам. Већ на првом техничком тајм–ауту било је убедљивих 8:1 за домаће, нешто касније и 18:5. До краја меча Суботичани су успели само да ублаже пораз – 25:14.

Црвена звезда – Спартак 3:0 (25:12, 29:27, 25:14)
 
ДВОРАНА: СЦ „Шумице”. Гледалаца: 100.
Судије: Горан Градински и Владимир Ћук (обојица Београд).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: ЗИНДОВИЋ, СТЕФАНОВИЋ, СТАНКОВИЋ, ТЕРЗИЋ, ДОКИЋ, РАШИЋ, МАЈСТОРОВИЋ (либеро), Ћулафић, Николић, С. Илић, У. Илић, Митић. Тренер: Жељко Булатовић.

СПАРТАК: ДУДУЈ, ГРАБЕЖ, ЋАЈИЋ, ТОМИЋ, БРАЧУЉ, ФАЋОЛ, ДОБРКОВИЋ (либеро), Дедић, Симоновић, Марковић, Кецман.

Претходни текстСаопштење УО ФК Црвена звезда
Следећи текстПријатељски – нерешено