Поражена и Цибона

81

Кошаркаши Црвене звезде наставили су победнички поход на старту сезоне. У дербију 3. кола регионалног такмичења црвено-бели су у „Пиониру“ декласирали Цибону са 106:93!
Фаворизовани и искуснији хрватски шампион потучен је до ногу на премијери Звезде пред домаћим навијачима.

Уводних 5:0 за госте нису наговештавали овакав развој утакмице, међутим „тројкама“ Омара Кука и Мирка Ковача, те поенима Ненада Мишановића домаћи су брзо преокренули на 14:10. Управо је омалени амерички плејмејкер (укупно 26 поена и девет асистенција) од старта био централна фигура у обе екипе – по његовим „нотама“ Звезда је у првој четвртини стигла и до максималних 27:18 у деветом минуту, али су до краја „цибоси“ „тројком“ Марина Розића уз звук сирене смањили на 31:28.

Слична игра је виђена и у другој четвртини. Цибона је силовито кренули, чак стигли и до новог вођства 42:41 (15. минут), но домаћи су поново преокренули повели на 50:42, односно 55:47 на крају полувремена. Већ на старту другог дела видело се да ће Звезда вечерас бити ближа победи – Марко Цветковић је „тројком“ донео у том тренутку максималних 60:50 (22. минут). Неколико брзоплетих грешака учинили су да се Хрвати резултатски врате, а у међусобној размени кошева трећи период је завршен вођстом црвено-белих – 74:71.

Да су најбоље оставили за крај, домаћи су показали фуриозном игром на старту последње четвртине. Стиснута је одбрана, што је резултирало са неколико контранапада које су закуцавањима финиширали Мишановић и вечерас одлични капитен Тадија Драгићевић (30 поена четири скока). Ни тајм-аут није помогао Јосипу Вранковићу и његовим пуленима, предност је из минут у минут расла на маскималних 101:82! До краја, „цибоси“ су само успели да смање на подношљивијих, али опет убедљивих – 106″93. За крај – похвала публици која је и у одсуству најватренијих „делија“ бурним аплаузима и скандирањем у кључним тренуцима помогла младој и талентованој селекцији Звезде која је овом победом остала за сада једина не поражена екипа, а самим тим и лидер после три кола НЛБ лиге.

ТРЕНЕР ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ СТЕВАН КАРАЏИЋ:
– Хвала публици што је на овосезонској премијери у „Пиониру“ дошла у оволиком броју, надам се да је наша добра игра и победа позивница за наредне утакмице. На њиховим крилима смо у тренуцима кризе успели да се стабилизујемо и одржимо предност до самог краја. Умор је у појединим моментима учионио своје па смо слабије играли, али мора се имати у виду да нам у ротацији фале битни играчи, попут Немање Александрова, Игора Милошевића и Бранка Јоровића. Честитам мојим играчима, надам се да ћемо наставити у истом ритму у наредним утакмицама.

БЕК ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ МИРКО КОВАЧ:
– Тренутно смо највеће изненађење региналног такмичења! Вредно смо радили током припрема, па смо били свесни да ћемо добро стартовати. Ето у прве три изузетно јаке утакмице смо за сада не поразени, али то ништа не мора да значи. Победа против Цибоне је неочекивано убедљива и добар нам је подстрек да наставимо са квалитетним радом и пружимо још боље партије у наставку лиге.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЦИБОНА 106:93
(31:28, 24:19, 19:24, 32:22)

Дворана: „Пионир“. Гледалаца: 4.300. Судије: Болтаузер, Колар, Јершан (сви Словенија).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Краснић 3, Марковић 11, Кикановић 6, Кук 26, Ковач 6, Мишановић 17, Тица, Драгићевић 30, Рондовић, Цветковић 3, Шљиванчанин 4, Бакић.

ЦИБОНА: Ворен 18, Кели 2, Красић 2, Зорић, Вукушић, Андрић 4, Ајусо 27, Каштропил, Хоскин 21, Принц 1, Розић 8, Мулаомервић 10.


Претходни текстЗвезда против хрвата
Следећи текстСаопштење УО ФК Црвена звезда