Партизан – Црвена звезда 2:2

45

Црвена звезда је у утакмици 7. кола Меридијан Суперлиге поделила бодове са екипом Партизана у 131. вечитом дербију.

Партизан – Црвена звезда 2:2 (0:1)
Јоветић 67′, Мореира 78′- Короман 32′, 75′

Партизан: Божовић, Рукавина, Михајлов, Сикимић (88′ Рнић), Жука (76’Митровић), Лазевски, Мореира, Лазић, Тошић, Јоветић, Дијара

Црвена звезда: Ранђеловић, Баста, Анђелковић, Гај, Туторић, Кастиљо, Лукаш (73′ Богдановић), Милијаш, Молина, Короман, Јестровић (82′ Баркос)

Судија: Драгомир Станковић (Београд)
Гледалаца: преко 30.000
Жути картони: Жука, Јоветић – Милијаш, Короман
Црвени картони: Короман, Лукаш

Меч је почео врло офанзивно. Партизан је имао више лопту у свом поседу и први је дошао до шансе, али је шут Јоветића успео да изблокира Гај. Три минута касније Јестровић је био у шанси, али је Божовић зауставио ударац главом нашег нападача након лопте коју је пред гол из слободног ударца убацио Милијаш.

Јестровић је у првом полувремену имао још три солидне прилике да се упише у стрелце, али је у сва три наврата био непрецизан. Наша одбрана је доста лако заустављала нападе вечитог ривала, а из контранапада и прекида је опасно угрожавала гол домаћина.

Тако је у 32. минуту Короман после дриблинга успео да се избори за позицију за ударац, лепо циљао супротан угао и матирао Божовића за ерупцију одушевљења на северној трибини.

Домаћин је покушавао што пре да дође до изједначења, али осим покушаја Тошића и Мореире из веће удаљености није било већих опасности по веома сигурног Ранђеловића.

Звезда се у другом полувремену усредсредила на одбрану гола. Партизан је имао иницијативу, али не и праве шансе за гол јер је наша одбрана, предвођена Ранђеловићем добро затворила све прилазе голу.

Међутим, у 67. минуту домаћин долази до изједначења. Мореира се након продора по десној страни ослободио Гаја, одиграо пас ка Јоветићу у средини казненог простора, а овај је снажним ударцем сместио лопту под пречку.

Уследила је узбудљива завршница, а све се завршило поделом бодова. Наша екипа је до новог вођства стигла у 76. минуту када је Короман рутински завршио лепу акцију у којој су учествовали Јестровић и Милијаш.

На жалост, кратко је трајала предност Црвене звезде. Домаћи су извели брзу и једноставну акцију у којој су Јоветић и Мореира изиграли одбрану наше екипе и овај други је са пар метара лако изједначио резултат.

Партизан је појачао притисак у завршници меча, али је резултат остао непромењен. Треба рећи да је Огњен Короман искљућен два минута пре краја када је због неспортског понашања зарадио други жути картон, а из истог разлога је ван терена морао и Лукаш у надокнади времена иако је као замењен играч седео на клупи за резерве.

Претходни текстСутра 131. вечити дерби
Следећи текстЈовановић светски шампион