Сутра 131. вечити дерби

92

Црвена звезда у суботу од 19 часова гостује Партизану у утакмици седмог кола Меридијан Суперлиге. Биће то 131. пут да се вечити ривали састају у првенству и, као и увек, фаворита нема. На конференцији за медије одржаној у петак, говорили су Милорад Косановић, Иван Ранђеловић и Огњен Короман.

«Сваки дерби буди емоције и сигурно ће бити веома интересантна утакмица. Партизан игра нападачки, побеђује, док ми тешко губимо. Биће занимљиво видети ко ће изаћи као победник, а ја очекујем лепу и спортску игру», рекао је шеф стручног штаба Црвене звезде.

«Очекује нас велика утакмица пред пуним стадионом и надам се победи. Видим да противник сматра да је у предности, али не знам зашто би то било тако јер је тек почетак сезоне. Не желим да причам о предностима и манама, али сматрам да ће психолошки моменат бити веома битан. Ми желимо само победу и даћемо све од себе да дођемо до ње», рекао је наш голман.

Огњен Короман такође сматра да фаворита нема.

«Много очекујемо од дербија. Бодовна разлика није пресудна већ квалитет и укупна припремљеност. Искуство је на нашој страни што, наравно, не мора ништа да значи. Њихова предност можда може да буде у томе што су ефикаснији, али када се види са ким су до сада играли питање је како ће моћи да играју против нас. Видим по медијима да су у противничком табору већ победили, само је питање којим резултатом, али ће се на тек терену видети ко је бољи», сматра наш првотимац.

Милорад Косановић истиче да је дерби веома битан из више разлога.

«Идемо да трајемо свих 90 минута. Црвена звезда у сваку утакмицу улази са жељом да победи и успех би нам много значио на плану самопоуздања. У такмичарском смислу сутра се не решава ништа. Нећемо имати много времена ни за славље, ни за тугу јер нас у четвртак чека најважнија утакмица», рекао је Косановић који нема већих проблема око састава тима пошто су ван строја само дуже време одсутни Миловановић и Бурзановић.

Претходни текстTица поново у Звезди
Следећи текстПартизан – Црвена звезда 2:2