У плеј оф са четвртог места

29

Кошаркаши Црвене звезде са успехом су окончали први део Синалко Суперлиге, пошто су у последњем, 14. колу славили на гостовању Слоги у Краљеву са 91:87 (24:16, 17:23, 26:25, 24:23).

Дуел у Краљеву стратег Звезде Стеван Караџић искористио је да одмори најбољег играча екипе Милана Гуровића, који је на претходном дуелу практично сам победио Војводину и залужено понео титулу МВП кола.

Упркос неигрању Гуровића и Кибуа Стјуарта, који би требало да буду ударне игле тима током предстојећег полуфинала плеј-офа, као и изостанку такмичарског значаја на мечу у Краљеву, Звезда је ипак успела да упише укупно девети тријумф.

Игром је од старта дириговао све бољи Игор Милошевић, који је са 10 асистенција потврдио да израста у озбиљног плејмејкера.

Домаћи тим је жесток отпор гостима пружио у другој четвртини, али су црвено-бели захваљујући доброј игри у првих 10 минута успели да сачувају предност пре одласка на одмор – 41:39.

Црвено-бели су у наставку поново „повукли“ и захваљујући успешном шуту Вука Радивојевића за три поена стигли до солидног вишка (43:52) у 23. минуту.

Након тога су контролисали игру и резултат све до истека 30. минута. Домаћи тим, предвођен Милошем Бојовићем и Иваном Гемаљевићем, припретио је одмах на старту последњег квартала (69:69 у 31. минуту), али је Звезда успела поново да преузме конце игре.

Упорни Краљевчани дали су све од себе, да после катастрофалног учинка у Синалцо Суперлиги, у којем су остварили тек једну победу, домаћим навијачима приреде лепу кошаркашку представу на опроштају ове сезоне, па су два минута пре последњег судијског звиждука стигли до новог изједначења (83:83), али то је био максимум њихових могућности.

У последњих 120 секунди црвено-бели су захваљујући још једној „бомби“ Радивојевића, уз сигурне поготке Пера Антића и Немање Александрова са линије слободних бацања напустили терен у Краљеву уздигнуте главе.

Црвена звезда је тако, као четвртопласирани тим, изборила право наступа у полуфиналу плеј-офа, а противник ће јој бити екипа Хемофарма, која је заузела прво место на табели после 14 одиграних кола.

Полуфинална серија плеј-офа игра се на две победе, а први меч на распореду је у Вршцу, као и евентуална мајсторица, док ће други дуел бити одигран у „Пиониру“.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Стјуарт, Милошевић 21 (10 ас), Марковић, Поповић 8, Ковач, Мишановић 9, Гуровић, Радивојевић 11, Драгићевић 18, Антић 11 (5 ск), Цветковић 3, Александров 10 (5 ск, 4 укр).

Претходни текстЈасна не посустаје
Следећи текстРукометаши за Космет