Гуровић одвео у плеј оф

38

Црвена звезда је успела да испуни циљ у првом делу Синалко Суперлиге – у дуелу са екипом Војводине за четврто место које води у плеј-оф, екипа са Малог Калемегдана забележила је тријумф 103:102 (27:26, 19:21, 18:20, 39:35).

Од старта меча екипа Војводине кренула је веома агресивно и већ после прве четвртине било је јасно да ће близу 1.000 гледалаца у „Пиониру“ присуствовати веома неизвесном дуелу.

Борба за полуфинале плеј-офа потрајала је до последњег судијског звиждука, а до тада екипе су се непрекидно смењивале у водјству. Изабраници тренера Ивице Мавренског успели су у 27. минуту да стигну до осетније предности (59:52), али су црвено-бели предвођени изузетно расположеним Миланом Гуровићем, који је чак 30 поена забележио у другом полувремену, крајем трећег периода начинили серију 9:0 и преузели командну палицу.

Ипак, неизвесност је потрајала све до последнјих тренутака меча. Гости су 120 секунди пре краја дуела поново стигли до „плус пет“ (93:88), али је Звезда после минут и по анулирала предност Новосађана, а промашај са пенала Иштвана Немета у самом финишу, којим је могао свом тиму да обезбеди тријумф (102:101), казнио је најболји играч Звезде „сигурном руком“ са линије слободних бацанја.

Иван Ивановић је четири секунде пре последње сирене фаулирао Гуровића, а овај је био сигуран оба пута и свом тиму обезбедио важну победу и пролаз у плеј-оф. Гуровић је у последњим минутама меча, који су трајали „сатима“ због честих прекида, показао невероватну смиреност – он је за два минута чак 12 пута стао на линију пенала и посао одрадио без грешке.

Укупно је шутирао 26 пута са линије слободних бацанја, 24 је погодио, што је битно допринело да утакмицу заврши са индексом 51! Црвено-бели у последњем, 14. колу, у суботу гостују последњепласираној Слоги у Кралјеву.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Стјуарт, Милошевић 13, Марковић, Поповић 6, Краснић, Мишановић 8 (7 ск), Гуровић 41 (8 ск), Радивојевић 13 (4 ас), Драгићевић 15, Антић 2, Цветковић 5, Александров

Претходни текстПораз у првом дуелу
Следећи текстЗвезда у Евролиги!