Караџић уместо Шакоте

50

Обавештавамо јавност да је КК Црвена звезда на захтев Драгана Шакоте споразумно раскинула уговор са својим досадашњим шефом стручног штаба. До прекида сарадње је дошло услед изостанка задатих резултата у НЛБ лиги. Захваљујемо се Шакоти на досадашњем раду и коректном односу, а посебно на освајању прошлогодишњег Купа Радивоја Кораћа. Такође желимо да напоменемо да је, како прошле, тако и ове године селектирао одличан тим, који, ми дубоко верујемо, има велику перспективу.

Клуб је после вишемесечне анализе донео одлуку да промени и модернизује досадашњи начин рада у оквиру спортског менаџмента. У складу са том одлуком, Клуб је поверио мандат потпредседнику задуженом за кошаркашка питања, свом некадашњем играчу и функционеру Бранку Ковачевићу, уз обавезу да обавља и посао спортског директора клуба и да током времена обучи и на то место ангажује адекватног стручњака из наших редова.

Сходно предлогу Бранка Ковачевића, Клуб ће са посебним задовољством на месту првог тренера пружити шансу још једном свом бившем играчу, досадашњем помоћном тренеру Стевану Караџићу. Караџић је пуних девет сезона носио дрес Црвене звезде, док је осам година радио као тренер у нашим редовима. Он је имао запажен резултат и као тренер националних селекција. Био је помоћник Светислава Пешића на Светском шампионату у Индијанаполису 2002. године, када је освојио златну медаљу, а исто одличје припало му је као главном тренеру јуниорске екипе Србије и Црне Горе која је била првак Европе у Београду 2005. године.

„Указана ми је велика прилика коју са задовољством прихватам. Црвена звезда је одувек била мој клуб, мој дом и моја породица. Даћу све од себе како бих испунио очекивања и оправдао поверење“, рекао је нови шеф стручног штаба Црвене звезде Стеван Караџић.

Клуб верује да ће се, уз још неколико корекција у играчком кадру и систему рада и пуну подршку Звездине јавности новом стручном вођству и играчима, развити довољно јака енергија која ће нас све заједно довести до титуле првака Србије.

Претходни текстРутински до бодова
Следећи текстКако почеле, тако и завршиле