Убедљива победа у Зрењанину

165

Црвена звезда је у утакмици 18. кола Меридијан Суперлиге победила у Зрењанину екипу Баната резултатом 4:1 и на најбољи начин потврдила да је мања криза прошлост.

Банат – Црвена звезда 1:4 (0:2)
Микић 79′ – Кастиљо 12′, 66′, Ђокић 35′, Милијаш 65′

Банат: Пустињаковић, Зорић, Васић, Маркоски, Савић, Митровић, Бабић (46′ Петковић), Завишић, Микић, Урумов, Вујовић (63′ Мићић)

Црвена звезда: Ранђеловић, Баста, Анђелковић, Гај (84′ Перовић), Ђорђевић, Кастиљо, Милијаш, Бурзановић, Рашковић, Ђокић (73′ Бајалица), Пуровић (52′ Короман)

Судија: Михајло Јекнић (Београд)
Гледалаца: 6.000

Знатно лакше него што се очекивало наша екипа је дошла до бодова у Зрењанину. Иако је Банат почео офанзивно, гол је прва постигла Звезда и то преко Кастиља који је био најспретнији у гужви после центаршута и главом матирао голмана домаће екипе.

Предност је удвостручио наш најбољи стрелац, Душан Ђокић, који је из непосредне близине сместио лопту у мрежу након што је Бурзановићев покушај одбранио голман Пустињаковић.

Наша екипа је меч почела у прилично неочекиваном саставу, чак и када се узме у обзир да је шеф стручног штаба, Душан Бајевић, најавио промене. Врло офанзивна формација је у потпуности оправдала очекивња, а поједини играчи показали да се на њим може најозбиљније рачунати.

Започето у првом, довршено је у другом полувремену. Милијаш је ефектним голом са око 17 метара после индиректног ударца решио питање победника, а већ у следећем минуту Кастиљо је искористио грешку одбране Баната и маниром центарфора постигао свој други погодак на утакмици.

До краја сусрета Зрењанинци су голом Микића ублажили пораз, а у дресу Црвене звезде је дебитовао Милош Бајалица који је одиграо првих двадесетак минута за нашу екипу. Треба издвојити и детаљ из 88. минута када је запажени Игор Бурзановић погодио стативу.

Утакмица је иначе била на краће време прекинута у 18. минуту утакмице када је дошло до сукоба на трибинама.

Претходни текстФОТО: Прослава 62. рођендана Црвене звезде
Следећи текстПоново подбацили