Збогом пласману у УЛЕБ Куп

70

Упркос великој жељи да рецепт тријумфа над Химкијем могу применити и против Хемофарма и тако им се реванширати за тежак пораз претрпљен у првом делу сезоне, кошаркаши Црвене звезде доживели су пораз у Вршцу у 21. колу НЛБ лиге резултатом 90:95 (21:18, 20:24, 29:27, 20:26), и готово изгубили све шансе да обезбеде пласман у УЛЕБ куп наредне сезоне.

Изабраници Драгана Шакоте су пре поласка у Вршац сумирали још једном учинак и стигли до јединог закључка – да у Вршцу немају право на кикс уколико желе да остану у игри за освајање позиције, која обезбедјује пласман у Европу.

Тај податак био је звезда водиља, због чега су агресивно започели меч. Велика жеља, залагање и нелагодна ситуација због чињенице да је тај меч „бити или не бити“, резултирала је добром игром Београђана у првом кварталу.

Ипак, домаћини, који такодје бију битку за УЛЕБ куп наредне сезоне, успели су, захваљујући пре свега расположеном Предрагу Шупуту, у другој деоници да истопе минималну предност, преузму иницијативу и на одмор оду са минималном предношћу – 42:41.

Хемофарм је у наставку успео да повећа предност на шест разлике, али се црвено-бели нису предавали – Гуровић је играо као у трансу, Драгићевић и Милошевић давали су му подршку, након чега се ушло у неизвесну завршницу.

У последњих 120 секунди чета Мирослава Николића, која је у свом саставу имала више расположених и прецизних кадрова, успела је да направи мини серију 16:7, након чега је и одлучено питање победника.

Тренер Звезде Драган Шакота истакао је после меча да је највећи проблем његове екипе била лоша игра у одбрани и да је то покушао да реши разговором са играчима на полувремену, али без успеха.

„Друго полувреме била је шанса да исправимо много тога што је пропуштено ове сезоне, медјутим примили смо у наставку 53 поена. Напад је добро функционисао, али без одбране се утакмица не добија“, рекао је Шакота.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Милошевић 11, Марковић, Поповић 3, Ковач 5, Мишановић, Гуровић 37 (4 укр), Радивојевић 5, Драгићевић 12 (4 ск), Антић 11 (5 ск), Буркс 6 (3 ас, 4 укр), Александров

Претходни текстЗвезда не да чело табеле
Следећи текстЈош један пораз боксера