Маестрално до четвртфинала

28

Кошаркаши Црвене звезде су на маестралан начин изборили пласман у четвртфинале УЛЕБ купа пошто су у реванш сусрету декласирали у гостима руски Химки резултатом 93:76 (26:11, 25:26, 22:20, 20:19).

Наша екипа је у меч ушла баш како је и најављивано – максимално озбиљно и ангажовано. Као резултат такве игре створена је предност од 9:0, а домаћи тим је прве поене постигао тек после пет минута игре. Бојазан да ће уследити пад се показала као неоправдана јер је предност константно расла, а уз мало више среће после прве четвртине је могла да буде и већа од 15 поена.

Химки је у других 10 минута успео донекле да успостави равнотежу, али резултатска предност је константно била на страни изабраника Драгана Шакоте. Сви играчи који су улазили у игру су били веома расположени и надахнути па је већ на полувремену било јасно да пласман међу осам најбољих неће доћи у питање.

У трећој деоници је Звезда поново одиграла бриљантно па је чак имала и више од 20 поена предности. Потпуно деморалисан и немоћан домаћин нити у једном тренутку није имао решења за брзу игру у нападу и врло чврсту одбрану нашег тима. На крају је уследило и мало опуштања, али убедљива победа ниједног тренутка није била доведена у питање.

Црвена звезда ће се у четвртфиналу састати са мадридским Реалом са којим се састала и у првој фази такмичења. Тада је наш тим убедљиво тријумфовао у Београду, али је исто тако поражен у Мадриду па нема сумње да нас чекају нова два изузетно интересантна дуела.

Црвена звезда: Гуровић 21, Марковић 2, Ковач 2, Антић 9, Драгићевић 10, Милошевић 13, Мишановић 4, Буркс 8, Радивојевић 12, Поповић 12, Александров, Краснић.

Претходни текстСпремни за наставак сезоне
Следећи текстПобеде одбојкашица и одбојкаша