Убедљиво против Задрана

44

Кошаркаши Црвене звезде успешно су одрадили посао у 20. колу НЛБ лиге, надигравши у Пиониру екипу Задра резултатом 108:90 (27:24, 32:16, 27:30, 22:20).

Црвено-бели су свесни „морања“ у дуелу са Задранима, због незавидног положаја на табели регионалног такмичења, успели да одоле притиску, упркос неигрању Перe Антића, и без већих проблема упишу укупно десету победу ове сезоне.

Они су пред домаћим навијачима добро започели меч и после 10 минута остварили предност од четири поена вишка. У наставку су, предводјени расположеним Тадијом Драгићевићем и увек мотивисаним Миланом Гуровићем успели да направе кључну разлику, захваљујући серији 18:2, оствареној током првих шест минута другог квартала.

Одлична партија Драгићевића, који је у том периоду забележио чак 15 поена, црвено-белима је омогућила да на велики одмор оду са „плус 19“. Гости из Задра, који су поред штрајка проузрокованог лошим финансијским стањем у клубу, морали да наступе и без помоћи најбољег играча Карла Инглиша, на старту другог полувремена заиграли су много агресивније, што им је омогућило да средином трећег периода истопе предност – 54:63.

Ипак, Гуровић је са пет успешно изведених пенала, после техничке грешке гостујућег тренера Петра Поповића и сигурним поготком Драгићевића, поново „одлепио“ Звезду на сигурних 16 поена вишка (70:54) у 27. минуту меча. Након тога Звезда је одржавала предност и рутински привела меч крају.

„На овом мечу смо испунили све договоре – играли смо дисциплиновано у нападу, али је било доста пропуста у одбрани. Ипак, били смо бољи у свакој четвртини, тако да победа није долазила у питање. Били Томас и Перо Антић давали су чврстину нашој дефанзиви, тако да је њихово одсуство било евидентно“, изјавио је после меча стратег Црвене звезде, Драган Шакота.

Црвено-бели наредног викенда, у оквиру 19. кола, гостују екипи Широког.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Милошевић 7, Краснић, Марковић 1, Поповић 12, Ковач 3, Мишановић 9 (5 ск), Гуровић 39 (5 ск, 4 ас), Радивојевић 7, Драгићевић 23 (4 ск), Буркс, Александров 7.

Претходни текстОдбојкашице осветлале образ
Следећи текстПораз од Мачве