До победе после продужетка

29

Кошаркаши Црвене звезде су у дербију 14. кола НЛБ лиге победили ФМП после продужетка са 95:90 (22:18, 26:15, 14:26, 17:20, 16:11).

У утакмици са два потпуно различита полувремена, наша екипа је имала више среће и захваљујући највише Милану Гуровићу остварила седму победу у такмичењу.

Мало ко је могао да претпостави да ће утакмица бити толико неизвесна када је на полувремену Звезда имала 15 поена предности. Наша екипа је тада деловала врло сигурно у свим елементима игре.

Међутим, предност је готово потпуно анулирана у трећој деоници када је ФМП заиграо боље и искористио опуштеност и грешке у игри изабраника Драгана Шакоте.

Пред сам крај су гости успели и да поведу и ушло су у веома узбудљиву завршницу у којој су обе екипе имале шансе да стекну предност којом би осигурале победу у 40 минута. На крају, ФМП је изборио продужетак у којем није могао озбиљније да се супротстави и на крају је поражен.

Црвена звезда: Томас 7, Гуровић 36, Антић 22, Буркс 6, Александров 8, Милошевић, Поповић 4, Радивојевић 4, Драгићевић 8, Марковић, Ковач, Вучуровић.

Претходни текстТесна победа у Обреновцу
Следећи текстГолеада у Врбасу