У Казању -22

36

Црвена звезда претрпела је други пораз у последње две недеље у УЛЕБ купу. После ПАОК-а, црвено-бели су неуспешно окончали и мисију у Русији против Уникса – 72:94 (21:25, 18:20, 13:24, 20:25) у мечу седмог кола групе Д.

Предвођен Миланом Гуровићем, тим са Малог Калемегдана успевао је да држи прикључак са екипом из Казања само до полувремена (39:45), али су по доласку са одмора кола кренула низбрдо.

Заправо су црвено-бели, захваљујући још једном добром соло наступу свог најбољег играча, успели почетком трећег периода да стигну на само два коша разлике (46:42), али су домаћини након тога преузели потпуну контролу игре и фуриозном серијом окончали тај квартал са 69:52.

У истом ритму ушли су и у последњу четвртину и серијом 17:4 на старту и дефинитивно одлучили питање победника.

Веома добром Саулијусу Стомебргасу и Даријушу Лавриновичу, у финишу се прикључио Сергеј Чикалкин, док код Звезде, осим Гуровића није било расположеног појединца који је могао да помогне да се заустави жесток атак домаће екипе.

Црвена звезда је тако после вишенедељног самовања на челној позицији групе Д, сада добила великог конкурента на врху табеле, управо тим Уникса, који као и црвено-бели имају скор 5-2.

Изабранике Драгана Шакоте наредног уторка, у осмом колу УЛЕБ купа, очекује још једно тешко гостовање – у Мадриду против Реала.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Милошевић, Марковић, Поповић 4, Томас 10, Мишановић, Вучуровић, Гуровић 28 (7 ск), Радивојевић 6, Драгићевић 8, Антић 8 (5 ск), Буркс 8 (4 ск, 5 ас).

Претходни текстФотографије са гала вечери „Звездино вече, звездино сутра“
Следећи текстДва меча без публике