На реду је Партизан

128

Рукометаши Црвене звезде у петак од 17 часова у дворани Шумице дочекују вечитог ривала, екипу Партизана, у дербију Суперлиге Србије. Тим поводом је у Звездином прес центру одржана конференција за новинаре на којој су говорили тренер Вук Рогановић и првотимци Ненад Максић и Мирослав Симић.

Како каже наш тренер, првенство се не решава у дербију, али ипак очкује победу.

„Дерби сусрети су увек неизвесни. Мислим да је психолошка предност на нашеј страни јер смо за разлику од противника добили све мечеве. Очекујем тешку утакмицу и мислим да ће победу забележити ко буде паметнији и храбрији. Квалитет је на нашој страни, али понављам да то ништа не мора да значи. Наша екипа је уморна од константног играња две утакмице недељно, али очекујем да играчи из себе извуку последњи атом снаге и обрадују навијаче који ће доћи у великом броју“, изјавио је Рогановић.

Капитен Ненад Максић ће после 11 година поново бити актер дербија.

„Ова утакмица може, али и не мора да одлучи доста тога. Ми се спремамо као и за сваку другу утакмицу. У дерби улазимо непоражени и учинићемо све да тако остане и после њега. Очекујем да победника одлучи квалитет, а он је неспорно на нашој страни“, сматра Максић.

Бек Мирослав Симић је био кратак:

„Биће то судар два најквалитетнија српска тима. Надам се да ће се и после овог дербија наставити традиција која траје откако сам у Црвеној звезди – да никада нисам изгубио од Партизана“.

Специјални гост РК Црвена звезда биће деца из РК Звечан са Косова и Метохије која ће симоблично започети ову утакмицу пошто ће извести играче оба тима на терен. Директан пренос дербија је од 17 часова на РТС 2.

Претходни текстПромовисан сајт одбојкашких лига
Следећи текстОдбојкашице сезону отвориле победом