Тешка, али заслужена победа

46

Црвена звезда је успела да запоседне челну позицију на табели групе Д УЛЕБ купа, након што је и у другом колу забележила победу. Црвено-бели су пред 3.500 гледалаца у „Пиониру“ надиграли руски Уникс са 87:84 (25:16, 27:18, 20:28, 15:22).

После одличне игре приказане на премијери у УЛЕБ купу ове сезоне, прошле недеље у Солуну против ПАОК-а, Црвена звезда је фантастично одиграла и прве две четвртине у „Пиониру“ против руског Уникса.

Предвођени изузетно мотивисаним Миланом Гуровићем, уз свесрдну помоћ расположеног Пере Антића, као и веома доброг Антонија Буркса, црвено-бели су лагано повећавали предност, која је у 24. минуту износила 19 разлике (65:46).

И када се чинило да ће домаћи тим, који је наступао без повређених Билија Томаса и Мирка Ковача, без већих проблема уписати и другу победу на евро сцени против веома добре екипе из Казања, кола су кренула низбрдо.

Звезда је почела да посустаје, а агилни гости вешто су искористили кикс противника да смање предност.

Руски тим је 24 секунде пре краја меча успео да се приближи на само пола коша предности (84:85) и стигне на корак од преокрета.

Капитен Уникса, Петр Самојленко, затим је брзоплето покушао да заврши један контранапад, а затим је фаулирао Гуровића, који је са друге стране искористио два слободна бацања и сачувао предност домаћих.

Гости су у самом финишу, преко Џерода Стивенсона, покушали да „избоксују“ продужетак, али је на срећу домаћих навијача, његов шут завршио ван коша.

Тренер Звезде Драган Шакота рекао је после меча да његов тим није имао на располагању довољан број играча како би извршио адекватне замене и сачувао предност, али су упркос томе његови пулени ипак успели да забележе победу.

„Победа над Униксом веома нам је важна, не само због бодова, већ и због враћања самопоуздања после неочекиваног пораза од Хемофарма, али и бројних повреда које су нас задесиле, због чега ниједан меч ове сезоне нисмо одиграли комплетни. У првом полувремену све је функционисало добро, али смо у наставку, да ли због мањка играча или класе противника, лоше почели, па је уследила убитачна серија Уникса. Успели смо, ипак, да издржимо до краја тај притисак и повећали амбиције“, рекао је Шакота.

Црвеној звезди сада следе два тешка меча – против Цибоне у суботу у Загребу у оквиру НЛБ лиге, а затим и дуел против мадридског Реала, наредног уторка у „Пиониру“.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Милошевић 3, Марковић, Поповић 6, Мишановић, Вучуровић 3, Гуровић 28 (9 ск), Радивојевић 5, Драгићевић 11, Антић 21 (10 ск), Буркс 10 (7 ас).

Претходни текстОдржана седница УО
Следећи текстЈедва до четвртфинала