„Звездино вече – звездино сутра“

65

У присуству бивших, садашњих и будућих асова велике и успешне породице Црвене звезде, у Медија центру стадиона Црвене звезде данас је одржана неуобичајена прес конференција на којој је најављено одржавање донаторске гала вечери, 11. децембра у хотелу Хајат поводом реновирања дворане СД Црвена звезда.

Спортско друштво Црвена звезда је покренуло велику донаторску акцију с циљем прикупљања средстава за обнову спортске дворане СД-а, у којој тренира више хиљада Звездиних спортиста.

У хотелу Hyatt, 11.децембра 2006. године биће одржано гала донаторско вече на коме ће се после много година на једном месту наћи Звездини спортисти свих генерација, али и поштоваоци овог клуба из света познатих – бројни забављачи, музичари и личности из медијског живота.

На гала вечери под називом „Звездино вече – Звездино сутра“, они ће се наћи у улози домаћина.
Познати привредници, и сви они који буду желели да својим прилозима помогну реализацију ове акције, постаће почасни добротвори Спортског друштва, а њихова имена или лого фирме наћи ће се и у реновираној хали.

За почетак радова на простору у којем у изузетно лошим условима тренирају одбојкаши и одбојкашице, рукометаши и рукометашице, џудисти, мачеваоци, каратисти, атлетичари и фудбалери, преко донатора је већ обезбеђено 65.000 евра, али за потпуну реконструкцију неопходно је прикупити 365.000 евра.

Нова управа СД Црвена звезда, на челу са председником Скупштине Спортског друштва Црвена звезда, Александром Влаховићем, и председником Управног одбора Спортског друштва Црвена звезда, Слободаном Вучићевићем, иницирала је ову акцију у намери да се мотивише што већи број привредника и јавних личности, поштовалаца клуба, да својим учешћем допринесу стварању бољих услова за припреме спортиста и помогну даље остваривање врхунских резултата.

Реконструкцијом и модернизацијом хале створиће се услови и за одржавање такмичења, што ће значајно смањити трошкове клубова који су сада принуђени да за ову сврху изнајмљују друге просторе.

Председник Фудбалског клуба Црвена звезда, Драган Стојковић, и Звездин
спортиста века, Драган Џајић, истакли су потребу заједништва свих звездаша, како би се обезбедили што бољи услови за младе спортисте.

У дворани СД Црвена звезда, у којој тренира више хиљада спортиста свих старосних категорија, од изградње 1965.године, није било већих улагања ни модернизације.

Спортско друштво Црвена звезда, једно од најстаријих у Европи, добило је нову Скупштину и Управни одбор, 7.јуна 2006. године, који је до сада одржао четири седнице.
Обнова и ревитализација спортске дворане на стадиону тренутно је приоритетан задатак СД Црвена звезда.

Један од циљева зацртаних на Скупштини је и отварање клуба за спортисте Црвене звезде чија се реализација очекује до краја године.

Завршетак хотела на Космају, где ће звездини спортисти моћи да заврше припреме за такмичења, следећи је велики задатак, који је Спортско друштво поставило.

Биће отворен и посебан подрачун преко којег ће се обавити све трансакције везане за пројекат реконструкције хале.

Претходни текстОдбојкашице друге на меморијалном турниру
Следећи текстСутра против Мокре Горе