Велика победа у Солуну

51

Иако су у Солуну на премијери у УЛЕБ купу ове сезоне наступали без најбољег појединца меча у Задру, Тадије Драгићевића, кошаркаши Црвене звезде успели су да у првом колу групе Д забележе победу над домаћим ПАОК-ом резултатом 78:68 (21:17, 22:18, 20:19, 15:14).

Црвено-белима требало је тек неколико минута да се загреју у Грчкој, али су већ у другом делу прве четвртине, захваљујући серији 10:2, стигли до предности од четири поена, коју до краја меча нису испустили.

„Диригент“ Звездиног оркестра био је Милан Гуровић, који је противничким навијачима на увредљиве пароле одговорио најјачим оружјем – фантастичном партијом!

Управо је крилни играч црвено-белима у другој четвртини са три „тројке“ дао замајац, а веома добро испратио га је Игор Милошевић, што је београдском тиму омогућило да на одмор оде са првом осетнијом предношћу – 43:35.

У истом ритму екипа Драгана Шакоте наставила је и у другом полувремену – Гуровић је сјајно носио игру свог тима, који је у 29. минуту успео да стигне до водјства од 14 разлике (63:49).

Ипак, у последњој деоници црвено-бели су посустали. Веoма лоша реализација (чак седам минута нису постигли кош из игре), црвено-беле, на срећу, није скупо коштала, будући да домаћи тим није искористио смушену игру ривала.

Грчки тим је у тим тренуцима забележио серију промашаја и безидејних акција, тако да су црвено-бели у последњих три минута уписали девет важних поена за премијерни тријумф на европској сцени ове сезоне.

Црвена звезда ће такмичење у УЛЕБ купу наставити наредног уторка, када у Београду дочекује Уникс из Казања.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Милошевић 4, Марковић 2, Поповић 10 (4 ас), Попадић, Ковач, Томас 13 (6 ск), Мишановић 4, Вучуровић, Гуровић 34 (шут за три 6/10), Радивојевић 4 (4 ск), Антић 7 (11 ск).

Претходни текстПети меморијал „Драган Шакота – Шале“
Следећи текстПрва победа