Тешка победа у дербију

48

Мучила се Црвена звезда у дербију 10. кола Меридијан Суперлиге, али је на крају ипак остварила победу којом се улврстила на челу табеле. Није наша екипа блистала, али је захваљујући борбености и великој жељи постигла гол који је донео важне бодове.

Црвена звезда – ОФК Београд 1:0
Кастиљо 84′

Црвена звезда: Бановић, Пантић (70′ Милијаш), Анђелковић, Бишевац, Гај (57′ Туторић), Кастиљо, Миловановић, Тришовић, Трајковић, Ђокић, Аилтон

ОФК Београд: Илић, Нухи, Братић, Бајалица, Коларов, Ивеља, Петровић (86′ Веселиновић), Пилиповић (61′ Баковић), Новаковић, Бабовић, Ракић

Гледалаца: 5.000
Судија: Драгомир Тановић (Суботица)
Жути картони: Аилтон – Братић

У првом полувремену Црвена звезда је имала више лопту у свом поседу, али тешко је долазила до шансе за гол. Једину праву прилику је имао Аилтон у 15. минуту, али је искусни Бразилац био себичан јер је из доста тешке позиције шутирао ка голу иако је могао да упосли боље постављене Трајковића или Ђокића.

ОФК Београд је у наставку сусрета заиграо отвореније, имао и одређене прилике да поведе, али је мрежа нашег гола остала нетакнута. С друге стране, наши играчи су на све начине покушавали да дођу до поготка, али се много грешило. Тренер Бајевић је све карте бацио на напад и то се исплатило шест минута пре краја.

Милијаш је извео слободан ударац са десне стране, лопту је главом на првој стативи захватио Кастиљо и матирао до тада готово беспосленог Илића. Еквадорски репрезентативац је својим другим голом донео три велика бода Црвеној звезди која сада знатно мирнија улази у предстојеће дуеле.

Претходни текстЈош једна победа
Следећи текстЧетврти пораз у Лиги шампиона