Сигурно против Будућности

44

Кошаркаши Црвене звезде потрудили су се да дерби меч против екипе Будућности у 4. колу НЛБ лиге остане само дерби на папиру, забележивши пред домаћом публиком у „Пиониру“ убедљиву победу резултатом 95:81 (18:15, 26:14, 24:26, 27:26).

Црногорски тим био је равноправни протвник само до средине друге четвртине, када је Звезда преузела иницијативу и лагано повећавала предност, која је у 23. минуту износила и 22 коша.

Црвено-бели су на мини паузу између трећег и четвртог периода могли да оду са 21 поеном предности, али су гости за 30 секунди успели да забележе серију 8:0 и смање вођство противника на 13 поена разлике, углавном са линије пенала, након техничке грешке тренеру Звезде Драгану Шакоти, која је уследила после досуђеног фаула Пере Антића у нападу.

Упркос томе, црвено-бели су у последњем кварталу одржали резултатску предност, после приказане најбоље партије ове сезоне, која је уследила пре свега захваљујући доброј игри у одбрани, из које су проистицали брзи контранапади.

Одличну улогу на месту плејмејкера, уместо повређеног Игора Милошевића поново је добро одрадио капитен Вук Радивојевић, а солидну партију пружио је и Били Томас у првом полувремену уписавши укупно 11 погодака.

За тим црвено-белих дебитовао је и Мирко Ковач, забележивши седам поена, док су се сви остали играчи, који су добили шансу на овом мечу, изузев јуниора Марка Попадића и Игора Краснића, уписали у листу стрелаца.

Драган Шакота је био задовољан игром коју је приказао његов тим и трећом уписаном победом ове сезоне у регионалном такмичењу.

„Добро смо се припремили за овај меч, што се видело пре свега у одбрамбеним задацима, где смо успели да пронађемо адекватан одговор на најјаче оружје црногосрке екипе – игру „пик енд рол“. Задовољан сам јер смо од старта сезоне имали кадровске проблеме – повреду Игора Милошевића, а пре тога одлазак Врбице Стефанова и Чедомира Витковца. Ипак, има још много места за напредак у игри мог тима“, закључио је стратег тима са Малог Калемегдана.

Капитен Звезде Вук Радивојевић изразио је задовољство због напретка у игри своје екипе.

„Честитам саиграчима на доброј игри. Остварили смо заслужену победу, захваљујући пре свега добром раду на тренинзима протеклих дана. Радује чињеница да смо почели да се уигравамо као тим, али још има падова, поготово у финишу утакмице. У наредном колу нас очекује тежак меч, дерби са Партизаном, тако да нам предстоји још много рада на тренинзима како бисмо тај дуел дочекали потпуно спремни“, изјавио је Радивојевић.

Више од 2.500 гледала у „Пиониру“ наградило је громким аплаузом младу фудбалску репрезентацију Србије, која је изборила пласман на Европско првенство у Холандији, након убедљиве победе у реванш мечу баража против Шведске (5:0) у Тролхатену.

Црвено-беле у 5. колу НЛБ лиге у суботу очекује „вечити дерби“ против Партизана.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Попадић, Краснић, Марковић 8, Поповић 15 (5 ск), Ковач 7, Томас 11 (3 ас), Мишановић 4, Гуровић 18 (7 ск), Радивојевић 10 (8 ас), Драгићевић 14 (3 ск), Антић 8 (4 ск).

Претходни текстОдбојкашице у Софији
Следећи текстТрећа победа рукометаша