Гуровић згазио „мраве“

43

После стартног пеха против екипе ФМП, Црвена звезда поправила је утисак на премијери пред домаћом публиком ове сезоне савладавши у другом колу НЛБ лиге Загреб резултатом 79:74 (16:12, 25:19, 17:17, 21:24).

Звезда је од старта имала вођство, али све до 15. минута није успела да пронадје прави ритам и стекне осетнију предност. Тек средином другог периода домаћи су забележили две серије (8:0 и 10:2) које су им помогле да се одлепе на десет разлике (41:31) и мирније оду на велику паузу.

У наставку су гости појачали ритам и серијом „тројки“ приближили се на свега кош разлике (48:50), али су црвено-бели опет појачали ритам и преузели конце игре. Почетком последњег периода игре, Гуровић је запечатио судбину загребачких „мрава“ са три успешна везана шута ван линије 6,25 метара, након чега је Звезда уписала прву овосезонску победу.

Након меча тренер Звезде Драган Шакота оценио је да његов тим још увек није довољно уигран, али да има времена за напредак.

„Честитам играчима на првој победи у сезони. Имали смо напорну утакмицу у првом колу, а сада смо улетели у ритам играња мечева на свака три дана, што је велико оптерећење за екипу на почетку сезоне. Проблем нам представља и одлазак првог плејмејкера Врбице Стефанова, који је постао врло битан за нашу екипу. Сада морамо да кренемо у потрагу за заменом, а тај нови играч мора да буде на нивоу Стефанова, јер је он био право решење за нас. У међувремену нам преостаје да се адаптирамо и играмо са играчима које имамо на располагању“, рекао је Шакота.

Најбољи појединац меча Милан Гуровић изјавио је да Звезда мора да поправи игру како би у наставку сезоне стигла до зацртаних циљева.

„Екипа Загреба пружила је добар отпор, а ми нисмо одиграли баш савршено. Највише смо подбацили у одбрани, и то је оно што морамо да поправимо ако желимо да остваримо боље резултате у наставку сезоне“, оценио је Гуровић.

У наредном, трећем колу, у петак од 18 часова, Звезда гостује Геоплин Словану у Словенији.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Милошевић 11 (6ас), Марковић 2, Поповић 4 (5 ск), Ковач, Томас 5 (4 укр, 5 ас), Мишановић 2, Гуровић 31 (тројке 7-11), Витковац 10, Радивојевић 7, Драгићевић 3, Антић 4 (5 ск).

Претходни текстБаста задовољан опоравком
Следећи текстМарчело Липи посетио Црвену звезду