Сутра против Баната

50

Црвена звезда у недељу од 18 часова у утакмици осмог кола Меридијан Суперлиге дочекује екипу Баната. У суботу су на конференцији за новинаре о предстојећем сусрету говорили Зоран Бановић и Никола Трајковић.

Дуел са Зрењанинцима је од велике важности за нашу екипу која је у кризи и без победе је већ четири утакмице, а жеља играча је да се победом опораве од елиминације из Купа УЕФА. Тренер Душан Бајевић не може да рачуна на повређеног Басту, суспендованог Ранђеловића, а највероватније у саставу неће бити ни ровитих Георгијева и Тришовића.

„У сваку утакмицу улазимо са циљем да победимо. Наши ривали мисле да искористе малу кризу у којој се налазимо, али нећемо им то дозволити и сигуран сам да ћемо тријумфовати“, сматра Бановић који је у вечитом дербију био најбољи играч.

„Чека нас тешка утакмица јер сви очекују да наставимо са посртањима, али нећемо дозволити да нас испадање из Купа УЕФА поремети. За нас је утакмица са Банатом веома битна да бисмо се вратили у победнички ритам и до краја године забележили све победе како бисмо на крају сезоне одбранили дуплу круну“, сматра Трајковић који се све више намеће за место у тиму.

После неуспеха против Либереца није лако повратити самопоуздање.

„Нисмо у лакој ситуацији, али наш посао је такав. Замислите само како би било да после пораза од Либереца уследи још неки кикс, то била трагедија. Играчи су свесни тога, разговарали смо међусобно и спремни смо да одиграмо најбоље што можемо. Европа је била и прошла, нисмо успели да се пласирамо у лигу Купа УЕФА, али права трагедија би била ако у првенству не успемо да остваримо свој циљ. Само тако можемо да преболимо неуспех у Европи“, истакао је Трајковић.

Постоји ли страх од реакције навијача после неколико слабих издања?

„Навијачи су против Либереца опет приредили сјајан амбијент и ја потпуно разумем њихову реакцију јер су жељни јаким европских утакмица. Међутим, морају да знају да смо изгубили и ми колико и они. Ја бих волео да нас сутра дају подршку, да буду наш дванаести играч јер је и нама тешко“, рекао је везни играч нашег тима који очекује затворену игру противника на сутрашњој утакмици.

Бановић ће сутра заузети место међу стативама и каже да стрпљиво чека своју шансу.

„Радим и тренирам као и увек, чекам да ми тренер укаже поверење. Трудим се да своју шансу искористим на најбољи могући начин. Надам се да сутра нећу имати много посла као у дербију и да ћемо забележити победу“, истиче наш голман.

На крају, Трајковић је додао да за Звезду после неуспеха у Купу УЕФА више нема малих и великих утакмица.

„Нисмо успели да се пласирамо у лигу Купа УЕФА и то је највећа казна за нас играче. Међутим, тога више нема и зато морамо да будемо свесни да за нас више нема малих утакмица. Све утакмице су једнаке и морамо само да побеђујемо и вратимо публику на стадион“.

Претходни текстБајевић: „Нисмо могли више“
Следећи текстГуровић недовољан за победу