Кошаркаши спремни за старт сезоне

55

Председник Црвене звезда Мирко Петровић изјавио је да је циљ клуба за следећу сезону да унапреди квалитет игре, а самим тим и побољша резултате.

„Претходна сезона је била најуспешнија у последњих седам година, а примарни циљ нам је да ове сезоне направимо корак више“, рекао је Петровић на конференцији за новинаре уочи почетка нове сезоне.

Црвена звезда је прошле сезоне освојила Куп Србије, а циљ тима, поред добрих резултата, биће и финансијска стабилизација клуба. Председник Петровић истакао је да то неће бити лак задатак.

„Имајући у виду стање у коме се налази српска привреда и непостојање националне стратегије о развоју врхунског спорта то ће бити врло деликатан задатак“, рекао је Петровић и свом тиму у новој сезони пожелео здравље и успехе.

Тренер Драган Шакота истакао је да ће његов први задатак бити да уигра знатно промењену екипу у односу на прошлу сезону.

„Уз ФМП претрпели смо највеће промене у тиму, пошто нас је напустило седам играча. То је велики проблем, али мислим да смо довели квалитетне играче, који ће се брзо уклопити. Имамо и групу младих кошаркаша, које желимо да афирмишемо и који су спремни за такмичење. У одноду на претходну сезону, сада имамо мање играча у тиму, али без обзира на то трудићемо се да у сва четири такмичења, у која наступамо, остваримо бољи пласман него лани. Прошле сезоне смо одиграли чак 62 утакмице. Ипак, можда је нека хемија тима сада срећнија него раније“, додао је Шакота, чији су тим у прелазном року напустили Горан Јеретин, Мирослав Раичевић, Владислав Драгојловић, Милко Бјелица, Вујадин Суботић, Џерод Хендерсон и Лери О’Бенон.

Шеф стручног штаба Звезде је оценио и да је нереално да његова екипа пласман у Евролигу тражи преко УЛЕБ купа, а да је Суперлига Србије превише далеко да би се о њој сада говорило.

„До Суперлиге може доста тога да се деси. Ако би се испоставило да до Евролиге може да се додје преко НЛБ лиге, то би био велики додатни мотив за нас. Посебно зато што неки тимови из регионалне лиге имају загарантоване уговоре са Евролигом. За српску кошарку би било добро да има више од једне екипе у најелитнијем такмичењу, јер би то била добра прилика за усавршавање младих играча, а самим тим то би било значајно и за репрезентацију“, рекао је тренер Звезде.

Звезда је ове сезоне лиценцирала 13 играча. То су Врбица Стефанов (дрес број четири, 1,88 м, 32 године, бек), Игор Милошевић (дрес број пет, 1,92 м, 20 год, бек), Марко Попадић (дрес број шест, 1,90 м, 17 год, бек), Стивен Марковић (дрес број седам, 1,90 м, 21 год, бек), Петар Поповић (дрес број девет, 2,11 м, 27 год, центар), Мирко Ковач (дрес број 11, 1,95 м, 23 год, бек), Били Томас (дрес број 12, 1,93 м, 30 год, бек), Ненад Мишановић (дрес број 13, 2,17 м, 22 год, центар), Милан Гуровић (дрес број 15, 2,07 м, 31 год, крило), Чедомир Витковац (дрес број 17, 2,01 м, 24 год, крило), Вук Радивојевић (дрес број 18, 1,95 м, 23 год, бек), Тадија Драгићевић (дрес број 20, 2,05 м, 20 год, крило) и Перо Антић (дрес број 21, 2,09 м, 24 год, крило).

На списку играча Црвене звезде налази се и Немања Александров, али он неће бити лиценциран док се не реши спор са његовим бившим клубом, ФМП Железником.

Црвена звезда сезону ће почети у суботу, када у оквиру првог кола НЛБ лиге гостује ФМП-у од 18.00 часова у Железнику.

Тренер Драган Шакота од старта неће моћи да рачуна на помоћ новајлије Мирка Ковача, који ће паузирати неколико недеља због повреде колена.

Претходни текстРукометаши на Еуроспорту
Следећи текстСлаба игра и заслужен пораз