Стигао Стефанов

31

Врбица Стефанов (188, 33) нови плејмејкер Црвене звезде допутовао је рано јутрос у Београд из Скопqа. Он је недавно склопио једногодишwи уговор са црвено-белима, а одмах по доласку у наш главни град, посетио је клупске просторије на Малом Калемегдану.

«Веома сам срећан што ћу у наредној сезони носити дрес Црвене звезде. Први контакти и идеја да дођем међу црвено-беле родила се почетком августа када сам у Београду гостовао са македонском репрезентацијом. Тада сам обавио разговор са тренером Шакотом и појавила се обострана жеqа да почнемо сарадwу. Велики утицај на моју коначну одлуку имао је и Перо Антић, мој саиграч из репрезентације. Он ми је рекао све најбоqе о организацији и амбицијама Клуба», рекао је Стефанов.

Нови Звездин плејмејкер стиже из турског Улкера где је прошле године освојио титулу првака државе и Куп Председника. Пре тога је четири године носио дрес Монтепаски Сијене. То му није сметало да путем телевизије и интернета прати утакмице на овим просторима.

“Стално пратим Јадранску лигу и српско првенство. Прошле године сам посебно пратио Црвену звезду и изузетно ми се свидео систем рада. Посебна прича је сјајна атмосфера на утакмицама. За мене је фантастичан осећај када играм пред пуним трибинама. Волим велике утакмице и велику атмосферу”, каже Стефанов.

Стефанов је на тек завршеним квалификацијама за Европско првенство у Шпанији наредне године био други стрелац иза Руса Холдена, а својим искуством требало би да донесе велику стабилност у игри Црвене звезде.

“Од садашwих играча Црвене звезде имао сам прилику да сарађујем са Миланом Гуровићем у АЕК-у и Пером Антићем у македонској репрезентацији. Познајем све играче и мислим да је екипа одлично саставqена. Биће то права комбинација младости и искуства”, тврди Стефанов.

Претходни текстOдређене цене улазница за меч са Либерецом
Следећи текстАтлетичари прославили успехе