Поправни против Бежаније

40

Црвена звезда после слабе игре и пораза у Либерецу има обавезу да у првенственој утакмици са Бежанијом у недељу од 19 часова на Маракани, настави победничку серију у домаћем такмичењу и поправи пољуљано самопоуздање.

Дан пред меч шестог кола Меридијан Суперлиге одржана је конференција за медије на којој су говорили капитен Дејан Миловановић и нападач Милан Пуровић који су обећали да ће учинити све да се не понови игра из претходна два сусрета.

«Сигурно је да ће бити тешко да се повратимо после пораза у Либерецу. Ипак, морамо да се окенемо Бежанији која има одличну екипу, али ја и моји саиграчи верујемо само у победу и нова три бода. Морамо заборавити на Либерец и дати све од себе да се извучемо из ситуације у којој се налазимо», рекао је капитен.

«Ја се више не бих враћао на утакмицу са Либерецом. Морамо је заборавити и окренути се утакмици са Бежанијом која неће бити нимало лака јер смо мало уздрмани после сусрета у Чешкој. До успеха против Бежаније можемо само ако оставимо срце на терену и ја се надам да ћемо успети да се вратимо на победнички пут», сматра Пуровић.

Ипак је била неизбежна прича о утакмици са Либерецом па је постављено питање зашто је екипа деловала неорганизовано.

«Не знам шта се десило у првом полувремену. У другом смо још нешто и играли, али то је небитно када се изгуби 2:0. Много је било простора за противника, несрећно смо примили голове у завршници, а то не сме да се дешава. Такве грешке се у Европи не праштају. Гледаћемо да поправимо игру, анализираћемо где смо грешили и верујем да ће бити боље. Верујем да у реваншу можемо до успеха», изјавио је Миловановић.

Милан Пуровић верује да ће у наредним утакмицама бити подигнут ниво игре.

«И нас треба разумети и схватити да је ово потпуно нова екипа и не може преко ноћи да се прилагоди новом начину игре. Јесмо изгубили од Либереца, али није то никаква трагедија. Гостовање у Чешкој је било и прошло, и окрећемо се дуелима са Бежанијом, Земуном и Партизаном које су веома битне. Морам да истакнем да то што је ово једна сасвим друга екипа ипак није оправдање за пораз од Либереца, али верујем да ће временом игра бити боља. Имамо 14 дана до реванша, а до тада можемо да урадимо доста на поправљању игре. Пораз у Чешкој нас јесте уздрмао, али не може један пораз потпуно да нас поремети».

Црвена звезда у односу на вечитог ривала има бодовну предност и меч мање што представља олакшавајућу околност пред наредне мечеве.

«Олакшање јесте, али ми морамо да покажемо колико вредимо и да смо права екипа која увек иде на победу. Морамо то да докажемо већ сутра против Бежаније», рекао је наш нападач.

«Не смемо да се обазиремо на предност јер сваки кикс може скупо да нас кошта. Морамо сваки меч да играмо као да разлике у бодовима нема и да сваки пут играмо тако да дамо повода нашим навијачима да се радују. Знамо да смо их разочарали у Либерецу и морамо да им се одужимо у наредним утакмицама», истакао је Миловановић.

Претходни текстРеакције после утакмице са Либерецом
Следећи текстЗвезда трећа на „Меморијалу Сиротановић“