Могло је и горе

61

Фудбалери Црвене звезде су заслужено поражени у првој утакмици првог кола Купа УЕФА од чешког првака Либереца.

Либерец – Црвена звезда 2:0 (1:0)
Фрејлах 42“, Блажек 90“

Либерец: Чех, Матула, Хамоуз, Билек, Ходур, Поспех (57“ Блажек), Јану, Шинглар, Фрејлах (70“ Папоушек), Пудил, Холенда (75“ Хохмајстер)

Црвена звезда: Ранђеловић, Пантић, Тришовић, Туторић, Бишевац, Кастиљо (50“ Перовић), Миловановић, Милијаш, Георгијев (57“ Тадеу), Ђокић, Аилтон (72“ Пуровић)

Гледалаца: 7.215
Судија: Крег Томсон (Шкотска)
Жути картони: Бишевац

Већ после неколико секунди мало је недостајало да чешка екипа дође до предности. Бишевац је на двадесетак метара од гола био непорезан и слабо вратио лопту ка голману Ранђеловићу који је срећом био опрезан и био је бржи од Холенде. Уследио је период релативно незанимљиве и опрезне игре са доста грешака па није било већих опасности по голмане, изузимајући неколико прекида.

Средином првог полувремена Либерец преузима иницијативу која је за резултат имала само већи посед лопте. С друге стране, прву шансу Звезда ствара у 31. минуту када је Миловановић проиграо Аилтона, али је на ивиз казненог простора Чех био бржи од Аилтона.

Да су прекиди најопасније оружеје домаћих се потврдило у 34. када је после лопте набачене са леве стране главом шутирао Холенда, али је Ранђеловић одбранио, да би у наставку акције Поспех са пет метара погодио стативу.

Бољу игру и инцијативу Либерец је крунисао у 42. минуту веома лепим голом Фрејлаха који је са петнаестак метара пласирао лопту у супротан горњи угао искористивши додавање Холенде који је преварио Туторића и Тришовића.

Последњу шансу да промени резултат имао је Бишевац у последњем минуту када је његов ударац главом после корнера завршио крај стативе. На одмор се отишло резултатом 1:0, што је био и реалан показатељ односа снага на терену.

Знатно брже него у првих 45 минута играло се почетком другог полувремена. Црвена звезда је деловала агресивније, али су поново наши играчи правили грешке што су домаћи користили за полуконтре. Срећом, осим два солидна шута Холенде са двадесетак метара није било опасности по Ранђеловићев гол.

У 58. минуту фантастичну прилику да увећа предност пропушта Фрејлах. Након низа грешака наше одбране, лопта се нашла код стрелца првог гола који је на десетак метара од гола био потпуно сам, тукао из прве, али је Ранђеловић успео да одбрани.

Прву какву-такву акцију у наставку сусрета Звезда је извела у 63. минуту, али је Аилтон био кратак да гавом захвати лопту упућену са левог бока. Четири минута касније су Перовић и Тришовић лепо коминовали по левој страни, лопта се изненада нашла код Миловановића који је имао отворену позицију за шут на 11-12 метара од гола, али је лопту послао изнад пречке.

Врло брзо је наша одбрана поново ставила Ранђеловића не муке. Лопта је поклоњена домаћима на десној страни, дошла је до Папоушека који је био потпуно сам, искоса са десне стране је циљао ближи угао, али је наш голман још једном био добро постављен.

Бољу игру у другом полувремену Црвена звезда је могла да крунише изједначењем у 79. минуту. После гужве која се створила пред голом Либереца након корнера, лопта је стигла до Пуровића, али ју је са 8-9 метара послао преко гола. Наставио је наш тим са нападима па се и Перовић после соло продора нашао у шанси, али уместо да упосли Пуровића се одлучио за шут из мртвог угла и посла лопту преко гола.

До краја сусрета су домаћи запретили преко Папоушека, али је његов ударац завршио у спољњем делу мреже, затим је Шинглар послао лопту преко гола, а на другој страни Милијаш је са око 25 метара покушао да савлада Чеха, потом и Тадеу из нешто боље позиције, али је резултат остао непромењен.

Када се већ очекивао крај меча, Либерец је извео брзу контру по левом крилу, Пудил је проиграо Блажека који је био сам на линији гола и рутински је проследио лопту у мрежу. Уколико жели да настави закмичење у Купу УЕФА, наша екипа ће у реваншу 28. септембра морати да тријумфује са три гола разлике.

Претходни текстПочела продаја сезонских карата
Следећи текстРеакције после утакмице са Либерецом