У недељу против Смедерева

49

Дан пред утакмицу другог кола Меридијан Суперлиге Србије између Црвене звезде и Смедерева, одржана је редовна конференција за медије на којој су говорили Бошко Јанковић и Ненад Милијаш.

После утакмице у Милану, наша екипа се окреће обавезама у домаћем шампионату. Смедерево је традиционално незгодан ривал на Маракани, а наше екипа у меч улази ослабљена неиграњем суспендованог Бишевца и повређеног Басте.

«Иако не бисмо смели, сви још размишљамо о Милану јер је сутрашњи меч за нас од велике важности. Можемо много да изгубимо, као што смо у Милану могли много да добијемо. Зато очекујем тешку утакмицу у којој ће противник вероватно играти затворено. Ипак, ако дамо све од себе очекујем победу», рекао је Јанковић.

«Тешко је после утакмице као што је била са Миланом играти против Смедерева. Морамо да будемо опрезни јер је то једна од јачих екипа у нашој лиги, која има одличног тренера. Свесни колико нас тежак посао чека, али три бода су нам неопходна и мислим да победа неће изостати», сматра Милијаш.

После великих европских утакмица екипа је често испражњена па се поставља питање како пронаћи мотив за меч са Смедеревом.

«Мотива увек има јер кикса не сме да буде. Не смемо да дозволимо да дођемо у позицију да јуримо ривале већ на старту првенства. Иако улазимо у меч ослабљени, момци који буду добили прилику ће сигурно дати све од себе да је искористе, а осталим играчима ће сигурно бити жеља да прикажу још бољу игру», изјавио је Бошко Јанковић, а слично размишља и Милијаш.

«Већ сам рекао да је Смедерево јака екипа што ће бити довољан мотив да се у меч уђе максимално озбиљно. Звезда мора да побеђује, а ми смо професионалци који не играју само велике европске утакмице. За мене је пораз Смедерева у првом колу велико изненађење, али сигуран сам да Маракана није место да се искупе за неуспех против Младости».

Неизбежан је био повратак на меч са Миланом који је наша екипа изгубила минималним резултатом.

«Тај меч је био велико искуство за све нас, можда најтежи испит у нашој каријери. Мислим да је резултат добар и противник мора да буде свестан да га чека тежак посао на Маракани. Поштујем екипу Милана која је састављена од врхунских играча, али не мислим да треба да дрхтимо пред њима. И они су људи као и ми и на терену ће се видети ко је бољи», каже Јанковић и наставља:

«Многи су говорили да Милан није спреман, али то су све велики професионалци који на почетак сезоне не долазе неспремни. Можда нису уиграни, али да нису спремни нема ни говора. Када је наша игра у питању, мислим да смо имали доста простора у нападу и могли смо боље да искористимо то што су њихови бекови често остајали напред. Можда смо могли више, али на Маракани ће бити тотално другачије иако верујем да ће Милан и тада играти као у првом сусрету. Треба да верујемо у себе, али и да будемо умерени у изјавама и свему осталом. Дешавала су се у фудбалу и много већа изненђења него што би било да ми елиминишемо екипу Милана».

Ненад Милијаш није био у саставу на Сан Сиру, али каже да се уверио у снагу великог противника.

«Задовољан сам резултатом и мислим да смо пружили добру партију. Свесни да када играмо на нашем стадиону и пред нашим навијачима никоме није лако и зато видим нашу шансу у реваншу. Истакао бих још да иако изгледа да Милан игра споро, они се сјајно крећу. То је екипа, која уз мање промене, игра дуги низ година у истом саставу што је велика предност».

Утакмица Црвена звезда – Смедерево се игра у недељу од 20 часова, а цене улазница су 200, 300 и 400 динара.

Претходни текстГуровић остаје у Звезди
Следећи текстТешка победа