Минималан пораз у Милану

25

Фудбалери Црвене звезде су доживели минималан пораз од Милана у првој утакмици трећег кола квалификација за Лигу шампиона. Пред 70.000 гледалаца на стадиону Сан Сиро наша екипа није пружила лошу партију, али је Милан, иако у раној фази припрема, захваљујући далеко већем искуству и неспорном квалитету заслужено тријумфовао.

Милан – Црвена звезда 1:0
Инзаги 22′

Милан: Дида, Кафу, Сержињо, Костакурта, Шимић, Пирло, Гатузо, Седорф, Кака, Ђилардино, Инзаги
Црвена звезда: Ранђеловић, Пантић, Перовић, Бишевац, Гај, Ковачевић, Баста, Миловановић, Георгијев, Јанковић, Жигић

Гледалаца: 70.510
Судија: Јан Вегереф (Холандија)
Жути картони: Перовић, Гај

Иако је добро почела меч и у 2. минуту имала колосалну прилику када је Дида зауставио шут Георгијева са десетак метара, наша екипа је брзо препустила иницијативу домаћину који је углавном нападао преко бокова и доста лако долазио у гол шансе. Срећом шутеви Седорфа и Каке, као и покушај главом Инзагија нису уродили плодом.

Ипак, лукави Инзаги се у 22. минуту снашао пред голом феноменалног Ранђеловића и са десетак метара послао лопту у мрежу. врло брзо је узвратио Жигић после центаршута Пантића, али је Дида његов шут главом са ивице петерца релативнио лако одбранио.

Било је до полувремена још неколико узбуђења пред оба гола, а најбољу шансу је имао Инзаги у 44. минуту када се нашао сам око пенала, али је оклевао па је његов шут био изблокиран. Утисак је да је уз само мало среће резултат на полувремену могао да буде повољнији.

Друго полувреме се играло доста спорије него првих 45 минута. Милан је наметнуо свој ритам игре и одмах припретио преко Инзагија који није успео да се снађе пред голом после јаког центаршута с левог крила. У 50. минуту Георгијев искоса са леве стране са 20 метара лепо циља, али недовољно прецизно.

До 60. минута Милан врши велики притисак, али на звездином голу је био бриљантни Ранђеловић који је заустављао све покушаје противничких нападача. Звезда је у том периоду извела једну лепу полуконтру, али је Жигић после проигравања Јанковића закаснио за корак да би упутио шут ка голу.

До краја сусрета Милан потпуно контролише игру, али не успева да створи ниједну озгледну прилику. На жалост, у тој намери не успева ни Црвена звезда. Ипак, остаје нада да се у реваншу може направити подвиг против великог Милана који ће у реваншу бити далеко спремнији, али биће то и наш тим који ће несумњиво имати огромну подршку са трибина.

Претходни текстРукометаши у Словенији
Следећи текстУ реваншу ће бити другачије