На реду је Милан

52

Црвена звезда је испунила очекивања и у реванш сусрету другог кола квалификација за Лигу шампиона победила ирски Корк Сити са 3:0, головима Миловановића и два пута Жигића.

Црвена звезда – Корк Сити 3:0
Миловановић 3′, Жигић 34′, 59′

Црвена звезда: Ранђеловић, Пантић, Бишевац, Јоксимовић, Перовић, Баста, Ковачевић, Миловановић, Георгијев, Ђокић, Жигић
Резерве: Радивојевић, Трајковић, Милијаш, Јанковић, Туторић, Пуровић, Тадеу

Корк Сити: Дивајн, Бенет, О’Калахан, О’Брајен, Фен, Вудс, О’Донован, Ки.Лордан, Софтић, Бихан, Хорган
Резерве: Мек Налти, О’Флин, Саливен, Ка.Лордан, Нолан, Лали, Мекарти

Гледалаца: 28.000
Судија: Кнут Кирхер (Немачка)
Жути картони: Хорган, О’Донован, Фен

Рано вођство омогућило је нашем тиму мирну игру у наставку сусрета. Ређале су се лепе акције нашег тима у већем делу првог полувремена, али се мрежа противника тресла само још једном. Миловановић је прелепим шутем са 18 метара начео мрежу противника, а други гол је дело Жигића који је после центаршута Перовића био спретан и главом савладао Дивајна.

У одличној атмосфери пред око 28.000 гледалаца, Звезда је у других 45 минута играла у нешто споријем ритму, али је још једном успела да пошаље лопту у противничку мрежу. Поново се у стрелце уписао Жигић, овај пут после центаршута са десне стране. Имао је и Корк своје шансе после грешака наше одбране, али је Ранђеловић ипак сачувао свој гол.

Нашој екипи сада предстоје дуели са Миланом у којима ће покушати да приреди изненађење. Први меч је на програму 9. августа у Милану, а реванш 22. августа у Београду.

На конференцији за новинаре после утакмице између Црвене звезде и Корка, на конференцији за медије тренер наше екипе, Душан Бајевић, истакао да је задовољан што је остварен циљ.

„Одиграли смо озбиљно и остварили оно што смо и желели. Можда смо могли да победимо и убедљивије јер је квалитет, без потцењивања, на нашој страни. Први гол смо постигли у право време и он нам је знатно олакшао посао у наставку утакмице. Честитао бих играчима на залагању и у једном делу на приказаној игри, а посебно бих се захвалио навијачима на подршци коју су нам пружили“.

Осврнуо се Бајевић и на игру последње линије одбране.

„Мислим да је Корк шансе створио после наших грешака. Мислим да су се играчи после трећег гола мало опустили. Мислим да одбрана мора да игра боље и поправићемо ствари колико можемо у овом кратком року. Чека нас дуел са Вождовцем, који ће бити много јачи него вечерашњи, а за приче о Милану је још увек рано“.

Ипак, наредни противник је довољно атрактиван да се већ сада о њему прозбори нека реч.

„Искрено, нисам очекивао да ће избацити екипу Милана. Мислим да сада не треба потезати ту причу јер је одлука таква каква је. Поштујемо противника који је велико име, али и Црвена звезда има своје мотиве. Сигурно је да се нећемо предати и да ћемо урадити све што је у нашој моћи да остваримо добар резултат“, сматра Бајевић и констатује да му је реванш против Корка помогао да се још боље увери у могућности екипе.

„Можемо много да профитирамо не само из ове, већ из сваке утакмице. Извућићемо одређене поуке и покушати да неке ствари променимо на боље, а неке које су добре да усавршимо“, закључио је шеф стручног штаба Црвене звезде.

Претходни текстПотврђено учешће Милана
Следећи текстПротив Вождовца за прекид неугодне традиције