Саопштење Делија

256

Навијачи Црвене звезде одлучили су да се обрате јавности поводом немилих догађаја у хали Пионир за време 2. утакмице финала плеј-офа између Партизана и Црвене звезда, када је приликом интервеницје жандармерије повређено неколико десетина навијача.

„Желимо да обавестимо јавност о правим разлозима „интервенције“ жандармерије на прекинутом дербију. Никакве кесе, бакље, петарде нису биле повод за оно што је урађено у Пиониру, једини и прави разлог може бити само ОДМАЗДА полицијских снага за инцидент који се десио у првом мечу, када су жандарми приликом беспотребног пендречења људи који су тек ушли у халу и задобили пар повреда. Свима треба да буде јасно да та полицијска јединица делује горе од најозлоглашеније навијачке групе. Опасност од петарди и бакљи је толико безазлена наспрам онога што су они направили у хали. И поред видео снимака, здравог разума већег броја људи, полиција покушава да цео овај догађај умањи и кривицу пребаци на навијаче. Занемарују се видео-снимци, измишљају се невидљиви напади на полицију, плански се пуштају приче о неким заверама што клупским, што навијачким, што политичким. Позивамо јавносз да устане противоваквог начина деловања „наше“ полиције, јер је и овај пут само огромна срећа спасла нечији живот приликом њиховог завођења „реда и мира“.

Подсетимо се да су испред партизановог стадиона само они видели кошкање након чега су гуменим метком детету пуцали у главу са пар метара раздаљине, а сутрадан то покушали да сакрију од јавности. Само су они у Вршцу толико озбиљно схватили препирку два навијача на трибини да су због тога ломили руке и ноге пендрецима. Само су они из њима знаних разлога напали људе у Нишу који су седели у локалу испред стадиона и посматрали утакмицу на телевизији. И на крају само су они видели те фамозне шипке, ограде, сукобе… због којих је у Пиониру и настала њихова најбруталнија „интервенција“ до сада.

Колико је догађај у Пиониру деловао брутално и колико је очигледно ко је ту згрешио говори и податак да су навијачи Партизана изашли из хале у знак солидарности. Са навијачке и људске стране сасвим исправан гест за разлику од понашања управе К.К. Партизан.

Нисмо ми цвећке и не представљамо се тако, али ово што је полиција урадила једном делу свога народа превазилази многе наше поступке за које смо дебело одговарали. Поставља се питање шта ће бити са онима који су ломили Српској деци ноге и руке оно вече у Пиониру? Хоће ли се макар неко осмелити да каже да и они треба да одговарају?

За крај би само хтели да поручимо свим странкама које из овога желе да профитирају и да придобију за себе понеки политички поен „Даље руке од нашег севера“.

ДЕЛИЈЕ СЕВЕР

Претходни текстПораз у одлучујућем мечу
Следећи текстНова хуманитарна акција