Дебакл у Железнику

65

Кошаркаши Црвене звезде нису искористили прилику да у четвртом мечу полуфинала плеј-офа заврше комплетан посао и изборе битку за титулу, пошто су у Железнику претрпели тежак пораз од екипе ФМП резултатом 68:97 (18:26, 17:32, 17:17, 16:22), након чега је резултат изједначен на 2:2 у серији.

Почетак меча у Железнику није наговештавао да ће Звезда после равноправних дуела у полуфиналној серији и тешког пораза на Ф8 турниру у Сарајеву, доживети нови дебакл од тима из Железника.

Ипак, изабраници тренера Владе Вукоичића поново су имали изванредно шутерско вече, што им је већ после 20 минута игре донело високу предност, која се испоставила као недостижна за кошаркаше црвено-белих.

ФМП је већ на полувремену на свом конту имао 23 поена вишка, а кључну предност остварили су у другој деоници забележивши готово дупло више кошева од противника (32:17).

Предвођени расположеним Марком Мариновићем, домаћи су укупно погодили 12 тројки из 22 покушаја, док је Звезда забележила тек два успешна шута ван линије 6.25 метара, из 15 покушаја. ФМП је на половини меча већ забележио седам тројки, уз одличан шут из игре 14/23. Кључ пораза лежи и у веома лошем скоку црвено-белих – они су имали укупно 24 ухваћене лопте, односно 11 мање од ривала.

Добрим делом поразу су кумовали пехови Звездиних играча – Перо Антић је пропустио дуел због високе температуре и инфузије, коју је морао да прими на сам дан меча, док је у 15. минуту сусрета паркет, због теже дисторзије скочног зглоба, морао да напусти и најбољи играч тима са Малог Калемегдана Милан Гуровић.

У наставку је питање победника већ било одлучено – Звезда је без Гуровића била потпуно други тим, Раичевић, Витковац, Драгојловић и капитен Јеретин покушали су у неколико наврата да смање високу предност, али су ти трзаји остали без успеха. У финишу сурета на семафору је забележен и резултат 97:66, што је највећа предност домаћина на мечу, иако је најбољи стрелац Железника Мариновић пропустио последњих 13 минута утакмице, такодје због повреде ноге зарађене приликом незгодног доскока у једној акцији.

Црвеној звезди сада остају три дана паузе да изанализира лошу партију у четвртом мечу, као и да консолидује редове, пре свега када је реч о тежини повреде Гуровића, односно опоравку Антића и искористи последњу шансу, у суботу пред домаћим навијачима, да у „масторици“ забележи нови тријумф, који би јој омогућио пласман у велико финале.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јеретин 8, Суботић, Мишановић, Драгојловић 10, Гуровић 8, Витковац 15, Радивојевић, Антић, Хендерсон 4, Марковић 2, Раичевић 16, О’Бенон 5

Претходни текстИзабрано ново руководство СД Црвена звезда
Следећи текстБез Гуровића у петој утакмици