Још једна победа до финала

53

Кошаркаши Црвене звезде повели су са 2:1 у победама у полуфиналној серији плеј офа државног шампионата након што су у Железнику победили домаћи ФМП резултатом 83:73 (20:19, 18:21, 21:20, 24:13).

Током целог сусрета се водила изједначена борба са доста атрактивних потеза, али и грешака на обе стране. Екипе су се смењивале у вођству које је ретко када прелазило 4-5 поена разлике.

Тек у самој завршници Црвена звезда успева да се резултатски одлепи. Одбрана је деловала чвршће, а у фази напада се разиграо Јеретин па је остварена победа која нашој екипи даје веће шансе и у наредно9ј утакмици која се игра у среду од 20 часова у Железнику.

Црвена звезда: Јеретин 21, Суботић, Бајав, Драгојловић 7, Гуровић 13, Витковац 7, Радивојевић 9, Антић 2, Хендерсон, Марковић, Раичевић 12, О’Бенон 8

Звездин тренер Драган Шакота рекао је после меча да је ова победа јако важна и да су сада амбиције о финалу постале реалне.

“Била је ово јако тешка утакмица и забележили смо важну победу. Неколико играча Железника задавало нам је проблеме, али чим смо појачали одбрану, успели смо да изадјемо на крај са њима. Јеретин је био расположен у нападу и то нам је много помогло. Уз све поштовање ривалу, мислим да морамо бити оптимисти. Финале јесте наша амбиција, сада већ реална. Наравно, не смемо се заваравати и мислити да је све готово, много пута у животу сам видео негативне последице таквог размишљања”, рекао је Шакота.

Претходни текстПромоција књиге „Фудбал глобална религија“
Следећи текстТитула за пионире