Осма победа кошаркаша

144

Кошаркаши Црвене звезде забележили су победу и у деветом колу Синалко Суперлиге. У дворани Визура црвено-бели су савладали последњепласирани тим групе „Б“ Атлас са 89:78. На тај начин Звезди је у среду у последњем колу у дворани „Пионир“ потребна победа против Будућности од минимум четири поена разлике, да би лигашки део завршила на првом месту. Подсећамо већ после прошлог кола црвено-бели су обезбедили пласман у плеј-оф, као и учешће у Goodyear лиги у наредној сезони.

Звезда је у Визури играла колико је потребно. Већ на крају првом полувремена црвено-бели су остварили високу предност, па је тренер Драган Шакота до краја утакмице шансу пружио свим играчима на клупи.

Најефикаснији већ по обичају био је Милан Гуровић са 18 поена, а Владислав Драгојловић је додао 16. Гуровић је уједно био и најбољи скакач са 10 ухваћених лопти, док је Џерод Хендерсон имао највише асистенција.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јеретин 6(5 асистенција), Суботић 4, Мишановић 1, Драгојловић 16, Гуровић 18, Витковац 4, Радивојевић 1, Антић 9(7 скокова), Хендерсон 2, Марковић 6, Раичевић 17, О’Бенон 5.

Оно што такође треба истаћи је да је нови играч Црвене звезде постао Немања Александров, један од најталентованијих младих кошаркаша света за којег су интересовање показали и многи клубови НБА лиге.

Претходни текстЈош три корака до титуле
Следећи текстОдржан „Стар куп“